Nar usporava starenje i poboljšava seksualni život

Studija volontera kompanije "Pomegreat PurePlus", koji su mjesec dana uzimali nar svakog dana, pokazala je da dnevna doza ove voćke usporava proces starenja DNK - a
81 pregleda 0 komentar(a)
šipak, nar, Foto: Shutterstock.com
šipak, nar, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 12.11.2011. 12:20h

Zahvaljujući bogatstvu vitamina A, C, E, gvožđa i antioksidanata nar usporava oksidaciju DNK koja nastaje prirodno zbog starenja.

Studija volontera kompanije "Pomegreat PurePlus", koji su mjesec dana uzimali nar svakog dana, pokazala je da dnevna doza ove voćke usporava proces starenja DNK - a.

Pokazalo se da kod ljudi koji su redovno pili sok od nara, markeri 8 - Oxo - DG koji uzrokuju oštećenje stanica mozga, mišića, jetre, bubrega i starenje kože su se smanjili, za razliku od onih koji ga nijesu jeli.

Razne hemikalije koje unosimo hranom, pićem i vazduhom oštećuju naš DNK, a blagotvorne supstance nara nalaze se u njegovoj kori, košticama, bijeloj srži, i pomažu u borbi protiv istih, tvrde naučnici.

"Nar usporava oksidaciju ili "rđanje" DNK ćelija koja dolazi sa starenjem. Upravo takav pogled na starenje, kao oksidaciju, pruža mogućnost za lijek“, istakao je za "Daily Mail" voditelj dr Serđio Strajtberger.

Osim što usporava proces starenja, nar je odličan za srce, smanjuje stres i poboljšava seksualni život.

Bonus video: