Majka priznala da je ubila bebu. Poslali je na posmatranje

Osnovni državni tužilac u Bijelom Polju Mirko Bulatović potvrdio je “Vijestima” da je leš bebe upućen na obdukciju u Podgoricu da bi se utvrdio uzrok i vrijeme smrti
182 pregleda 0 komentar(a)
beba, cedomorstvo, ubistvo bebe, Foto: Beća Čoković
beba, cedomorstvo, ubistvo bebe, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 11.11.2011. 21:11h

Monstruozan zločin koji je počinila M. G. (21) iz Bara nastanjena u bjelopoljskom naselju Potkrajci, odnosno ubistvo pet dana stare muške bebe šokirala je Bjelopoljce.

Osumnjičena je, kako saznajemo kod osnovnog državnog tužioca nadležnog za ovaj slučaj, saslušana u prisustvu psihijatra i psihologa i priznala zločin. Ona je po preporuci vještaka psihijatrijske struke upućena u bolničku ustanovu u Kotoru.

Tokom istrage treba da se utvrdi stanje duševnog zdravlja osumnjičene, odnosno da li je u momentu izvršenja mogla da shvati značaj djela i upravlja postupcima, te koliko vremena može da traje postporođajni poremećaj.

Još rano za kvalifikaciju krivičnog djela

U posljednjih 10-ak godina na području bjelopoljske opštine nije zabilježen sličan slučaj čedomorstva

Mrtvo novorođenče su sinoć oko 21 čas, pronašli inspektori bjelopoljske policije i uputili na obdukciju u Podgoricu.

U članu 146 Krivičnog zakona vezanom za ubistvo djeteta pri porođaju, navodi se da će se majka koja ubije svoje dijete za vrijeme porođaja ili neposredno poslije porođaja dok kod nje traje poremećaj izazvan porođajem, kazniti zatvorom u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Osnovni državni tužilac u Bijelom Polju Mirko Bulatović potvrdio je “Vijestima” da je leš bebe upućen na obdukciju u Podgoricu da bi se utvrdio uzrok i vrijeme smrti.

Istragom bi trebalo da se utvrdi stanje duševnog zdravlja osumnjičene

Tvrdila da je dala dijete na usvajanje

G.M. tri mjeseca živi u vanbračnoj zajednici sa jednim Bjelopoljcem u naselju Potkrajci i kako saznajemo prilikom stupanja u tu bračnu zajednicu bila je u šestom mjesecu trudnoće.

Novom suprugu koji je primijetio da je trudna, obećala je da će čim se porodi dijete dati pravom ocu, jednom Nikšićaninu ili ga smjestiti u dom.

Kada se porodila tvrdila je da je dijete dala u dom na usvajanje. Taj slučaj je zainteresovao Centar za socijalni rad i policiju koja je sprovela istragu i otkrila zločin.

U posljednjih 10-ak godina na području bjelopoljske opštine nije zabilježen sličan slučaj čedomorstva.

Istragom bi trebalo da se utvrdi stanje duševnog zdravlja osumnjičene, odnosno da li je mogla da shvati značaj djela i upravlja postupcima

Bonus video: