Carinici na Dobrakovu oduzeli 156.000 eura

službenici Uprave carina protiv S.R. i N.M. pokrenuli prekršajni postupak pred nadležnim sudom za prekršaje u Bijelom Polju
56 pregleda 0 komentar(a)
novac, Foto: Uprava carina
novac, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 11.11.2011. 19:06h

Crnogorski carinici su, na Graničnom prelazu Dobrakovo, pronašli i privremeno oduzeli 156 hiljada eura neprijavljenog novca.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, carinski službenici su, kontrolišući Audi, tivatskih registarskih oznaka, koje je dolazilo iz pravca Srbije, upitali vozača M.V. i njegovu saputnicu K.J., da li imaju nešto da prijave, na šta su oni negativno odgovorili.

„Carinski službenici su pristupili detaljnom pregledu vozila, gdje su na zadnjem sjedištu automobila, u torbi pronašli 20 hiljada eura. Detaljnim pregledom, službenici su pronašli još 136 hiljada eura koji su bili sakriveni u džepovima jakne M.V. koju je preko ramena ogrnula K.J.“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su shodno Zakonu o kapitalnim poslovima sa inostranstvom i postupajući po carinskom zakonu, službenici Uprave carina protiv S.R. i N.M. pokrenuli prekršajni postupak pred nadležnim sudom za prekršaje u Bijelom Polju.

„Neprijavljen novac je oduzet uz izdavanje potvrde o privremenom zadržavanju do okončanja prekršajnog postupka“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: