Zbog trovanja djece u Čanju roditelji traže pola miliona eura

Iz Sanitarne inspekcije ranije je saopšteno da su se đaci otrovali zbog bakterije na rukama i rukavicama dvoje zaposlenih u hotelu
128 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Lara, Čanj, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Lara, Čanj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.11.2011. 16:50h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Ana Perović Vojinović zakazala je za 24. novembar početak glavne rasprave po tužbi roditelja djece koja su u maju ove godine otrovana u Čanju.

101 roditelj djece iz O.Š “Vladimir Nazor” tužili su državu, školu, vlasnika hotela “Lara” Vasilija Gvozdenovića i njegovo preduzeće “Kompani” za trovanje njihove djece, prilikom boravka u okviru “Škole prirode” u Čanju. Oni traže preko pola miliona eura za naknadu materijalne i nematerijalne štete.

Na pripremnom ročištu koje je održano u Osnovnom sudu advokat Vladan Bojić, koji zastupa roditelje, tražio je da se svakom od njih isplati po 5.200 eura, što je ukupno 525.200 eura.

Osnovne škole mimo Zakona i uz prećutnu saglasnost Ministarstva prosvjete organizuju program Škola u prirodi

Iz Sanitarne inspekcije ranije je saopšteno da su se đaci otrovali zbog bakterije na rukama i rukavicama dvoje zaposlenih u hotelu i zbog neispravnosti vode. Tokom epidemiološkog ispitivanja utvrđeno je da je bris daske na kojoj se pripremala salata neispravan zbog prisustva bakterija, što ukazuje na nehigijensko postupanje, ali i da je hrana u "Lari" bila ispravna.

Osnovne škole mimo Zakona i uz prećutnu saglasnost Ministarstva prosvjete organizuju program Škola u prirodi.

Izmjenama Zakona o osnovnom obrazovanju, izbrisan je član koji je školama ostavljao mogućnost realizovanja takvog programa. U novom zakonu, usvojenom krajem prošle godine, decidno je pojašnjeno šta čini prošireni vid nastave - slobodne aktivnosti, fakultativna nastava, pomoć djeci sa posebnim potrebama, dodatna i dopunska nastava.

Bonus video: