Film Nemanje Bečanovića se prikazuje u Njemačkoj

”Posljednje poglavlje” (internacionalni naziv ”The Ascent”) snimljen je u crnogorsko-slovenačkoj koprodukciji (”Artikulacija Production”, ”Jump Cut” i “Arkadena Production“)
0 komentar(a)
Nemanja Bečanović "Posljednje poglavlje", Foto: Sff.ba
Nemanja Bečanović "Posljednje poglavlje", Foto: Sff.ba
Ažurirano: 10.11.2011. 15:39h

“Posljednje poglavlje”, film crnogorskog reditelja Nemanje Bečanovića biće prikazan u srijedu na njemačkom Univerzitetu Jena.

Projekcija i analiza filma je organizovana u okviru debate ”Ljudski elementi u prirodi”. U zvaničnom programu Univerziteta film je opisan:

“Ljudski strahovi i sretanja sa ljudima, kao i neobični događaji usred planinskog predjela koji oduzima dah, sve više okolinu protagoniste pretvaraju u svijet približavajuće groze, u kojoj granica izmedu realnosti i fikcije prijeti da nestaje”.

Jena je jedan od najstarijih univerziteta u Njemačkoj. Osnovan je 1558. godine i na njemu su predavali Hegel, Fihte i Šiler, a doktorirali Karl Marks i Artur Šopenhauer.

”Posljednje poglavlje” (internacionalni naziv ”The Ascent”) snimljen je u crnogorsko-slovenačkoj koprodukciji (”Artikulacija Production”, ”Jump Cut” i “Arkadena Production“).

Film je imao svjetsku premijeru na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, nakon čega je, uz pozitivnu kritiku, uvršten u listu zapaženih filmova festivala u prestižnom filmskom magazinu Screen International.

Bonus video: