Producenti filmova o Snežani mijenjaju datume: Koja će prva u bioskope

Verzija u kojoj glumi Džulija Roberts namijenjena je porodici, pa je time mnogo „blaža“
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2011. 10:43h

Ekranizacija bajke „Snežana i sedam patuljaka“, ovoga puta sa Džulijom Roberts u ulozi zle vještice, premijerno će biti prikazana 16. marta sljedeće godine, i to pod nazivom „Ogledalce, ogledalce“, prenosi B92.

O filmu koji priprema producentska kuća „Relativity Media“ već mjesecima piše svjetska štampa, ali su producenti tek nedavno otkrili naziv ostvarenja u kojem će Snežanu glumiti mlada Lili Kolins. T

Takođe, premijera filma pomjerena je mjesecima unaprijed, a sve to zbog još jedne „Snežane i sedam patuljaka“ koja se kuva u kuhinji studija „Universal“.

U toj verziji Snježanu će glumiti mlada zvijezda Kristen Stjuart, dok ulogu zle vještice tumači Šarliz Teron. „Universal“ je premijeru filma prvobitno zakazao za decembar sljedeće godine. Ovaj film svoj naziv dobio je mnogo ranije, pa će u bioskope ući pod imenom „Snežana i lovac“.

Ipak, datum njegovog ulaska u bioskopske dvorane još nije siguran. Naime, kada su iz „Relativity Media“ saopštili da njihova „Snežana“ stiže u bioskope 29. juna, „Universal“ je zakazao novi datum premijere, 1. jun 2012. Ipak, „Relativity Media“ je iznenadio konkurenciju novim terminom zakazanim za 16. mart.

Međutim, iz obje producentske kuće tvrde da nema mjesta konkurenciji, jer je riječ o filmovima namijenjenim različitoj publici. Verzija u kojoj glumi Džulija Roberts namijenjena je porodici, pa je time mnogo „blaža“, dok će Šarliz Teron glumiti u verziji koja je mnogo surovija i sa više avanturističkih elemenata.

Za sada najpoznatija verzija ove bajke je ujedno i najstarija. Riječ je o animiranom filmu koji je 1937. godine izašao iz tvornice „Disney“. Bio je to prvi animirani film iz serije o princezama, koji se danas smatra jednim od klasika svjetske kinematografije.

Film u kojem zlu vješticu glumi Džulija Roberts namijenjen je porodici, pa je „blaži“, od verzije u kojoj igra Šarliz Teron. Ova je, navode producenti, mnogo surovija i sa više avanturističkih elemenata

Bonus video: