Uhapšen organizator ubistva Srđana Miranovića

Miranović, zvani Serđo, ubijen je sa više hitaca u predjelu tijela i glave 12. januara 2006. godine u Moskovskoj ulici u Podgorici
968 pregleda 0 komentar(a)
Miranović Srđan, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miranović Srđan, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.11.2011. 08:38h

Holandska policija uhapsila je Miloša Bata Petrovića koji je 2006. godine naredio i naručio ubistvo Srđana Miranovića, kuma Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

Ovu vijest je potvrdio Tanjugu Ivica Dačić, ministar policije u Srbiji.

Miranović, zvani Serđo, ubijen je sa više hitaca u predjelu tijela i glave 12. januara 2006. godine u Moskovskoj ulici u Podgorici.

Sud u Holandiji je 2009. godine osudio Petrovića na 15 godina zatvora, zbog ubistva Miranovića.

Petrović je tokom ovog sudskog procesa negirao bilo kakvu umiješanost u Miranovićevo ubistvo. Međutim, holandske vlasti su ga teretile da je upravo iz zatvora organizovao tu likvidaciju, a po nalogu jednog holandaskog mafijaškog bosa.

Tereti se za više ubistava

U prvo vreme verovalo se da je Miranovića likvidirao Beograđanin Luka Bojović, a takvu informaciju preneli su i holandski mediji. Navodno, Bojović je nalog za Miranovićevo smaknuće dobio od Holedera, koji je poznat čak i svjetskoj javnosti po otmici multimilionera Fredija Hajnekena 1983. godine.

Ovaj Holanđanin je najbliže saradnike pronalazio u momcima iz Srbije i Crne Gore, koji su stizali u zemlju lala. Među onima koji su mu postali bliski bio je i Miranović, ali i mnogi drugi.

Za regrutovanje "svežih grla" sa srpskih i crnogorskih prostora bio je zadužen Miloš Petrović. Kada je Holeder krenuo u "čišćenje" sopstvenih redova, iza njega je ostalo 12 tela.

Holeder se, pored otmice Hajnekena, pominjao i po reketiranju holandskog biznismena Vilijema Enstana, trgovini narkoticima, nekretninama, organizovanju lanca prostitucije... Pretpostavljalo se da se Miranović nagodio sa holandskom policijom, kako bi zauvek smestili Holedera iza rešetaka.

Holandski mafijaš zato je, navodno, i naredio njegovo smaknuće.

"Petrović je rođen u Bijelom Polju i državljanin je Srbije", kazao je juče Dačić Tanjugu.

Dačić je rekao da se Petrović tereti za više krivičnih djela počinjenih u Holandiji i Belgiji u posljednjih nekoliko godina, među kojima je i više ubistava.

Bonus video: