BOKS

Božović najbolji u Žablju

Član BK Podgorica je u kategoriji do 75 kilograma, u konkurenciji mladih (do 18 godina) imao dvije borbe - savladao je Nemanju Zavišića, a u finalu je bio bolji i od Alježa Venka
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 15:12h

Na turniru u Žablju kod Novog Sada za najboljeg mladog boksera proglašen je Marko Božović.

Član BK Podgorica je u kategoriji do 75 kilograma, u konkurenciji mladih (do 18 godina) imao dvije borbe - u prvoj je savladao Novosađanina Nemanju Zavišića, a u finalu je bio bolji i od Slovenca Alježa Venka.

"Prije mjesec, na mnogo jačem turniru, „Vojvođanska rukavica”, Božović je u finalu poražen upravo od Venka. Sada nije dozvolio sudijama da imaju ikakvu dilemu, dominantno je slavio i proglašen je za najboljeg mladog boksera. To mu je bio 20. meč u ovoj godini, što je dobra uvertira za seniorsku konkurenciju, u kojoj će biti od 2012. Božović je prije nekoliko mjeseci učestvovao i na Evropskom prvenstvu za mlade u Irskoj, ali je u izjednačenom meču poražen od Bjelorusa - kaže trener BK Podgorica Dragan Đuričković.

Nastupila su još dva člana tog kluba. U juniorskoj konkurenciji (do 16 godina) učestvovao je Stefan Sekulić, dok se u klasi školarca (do 14) borio Danilo Milačić. Obojica su nastupila direktno u finalu - Milačić (do 60 kilograma) je dominirao protiv starijeg i težeg Vitomira Beljevića, dok je Sekulić (-54) je izgubio od domaćeg aduta Milana Osatkovskog, iako je u 3. rundi natjerao sudije da mu broje.

U Žablju su nastupila i dva boksera Herceg Novog - senior Aleksandar Brajković (do 75 kilograma) imao je pobjedu i poraz, baš kao i mladi Armin Prašović u teškoj kategoriji (do 91), koji je savladao Bojana Zavišića, a potom u finalu izgubio od Slovenca Hohaja Labinota.