Četiri djevojke nasrnule na jednu

A.K. je policiji podnijela prijavu protiv osoba koje su je fizički napale, a potom joj je u Urgentnom bloku pružena medicinska pomoć
375 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2011. 09:28h

Da ni neke djevojke ne zaostaju za momcima u nasilničkom ponašanju pokazao je sljedeći događaj - A. K. (21) iz Podgorice dobila je batine nakon kraće prepirke sa četiri djevojke, od kojih je jedna bila maloljetna, prije četiri dana na Bulevaru Save Kovačevića, preko puta butika "Koton".

A. K. koja živi na Starom aerodromu se iz za sada nepoznatih razloga 4. novembra oko 19 časova verbalno sukobila sa Bojanom Barjaktarević (24) iz Berana, Ninom Lačević (21) iz Podgorice, Ivom Globarević (18) iz Cetinja i 16-godišnjom J. L.

Dok je ležala na betonu, Globarevićeva je, sumnja se, udarila nogom u glavu, nakon čega su je podigle, a potom je Lačevićeva koljenom udarila u čelo

U saopštenju Uprave policije je navedeno da ju je Barjaktarevićka uhvatila za ruku i odvukla do ulaza stambene zgrade. U tim trenucima ju je maloljetna J.L. dva puta udarila mobilnim telefonom u glavu. A onda su se J.L. pridružile Barjaktarević, Lačević i Globarević koje su joj zadale više udaraca rukama i nogama u glavu i tijelo.

A. K. je od udaraca pala na stepenice ulaza, a potom ju je Globarevićeva, sumnja se, uhvatila za kosu i njenom glavom udarala o zid.

Dok je ležala na betonu, Globarevićeva je, sumnja se, udarila nogom u glavu, nakon čega su je podigle, a potom je Lačevićeva koljenom udarila u čelo. Zatim su je, kako se sumnja, Lačevićeva i Globarevićeva izvele ispred ulaza, gdje su joj zadale nekoliko udaraca u predjelu glave i tijela.

A. K. je nakon prebijanja uspjela djevojke da prijavi policiji, koja ih je uhapsila, dok je ona prebačena u Urgentni centar.

"Djevojka je primljena sa povredama glave, oko 2.25 časova u noći između petka i subote. Zadržana je nekih dva sata zbog opservacije, koja je karakteristična za slučajeve povreda glave. Nakon pregleda je poslata na kućno liječenje. Njene povrede nijesu bile teže prirode", kazao je Vladimir Dobričanin, direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore.

Podgorička policija je uz krivičnu prijavu, zamjeniku osnovnog državnog tužioca predala ove djevojke zbog sumnje da su počinile krivično djelo nasilničko ponašanje.

Ošišala i prebila djevojku zbog momka

Slučaj koji je dospio do medija a u kojem je sudjelovala maloljetna J. L., dogodio se 22. juna prošle godine, kad je ona sa tada 16-godišnjom I. Đ., pretukla i ošišala djevojku A. D.

"One su veliki problem. Poznate su po tučama, narušavanju javnog reda i mira... Povezane su sa kriminalcima i dilerima droge"

"Kada je A. D. stigla na prizemlje svog ulaza, I. Đ. je, kako se sumnja, fizički nasrnula na nju, pogodila ju je sa nekoliko udaraca pesnicama i otvorenim šakama u glavu, nakon čega su joj obje, makazama koje su donijele sa sobom, nasilno ošišale kosu", pisalo je tada u saopštenju policije.

Maloljetnice su uhapšene i od njih je uzeta izjava u svojstvu osumnjičenih, a potom su zadržane u prostorijama Doma za djecu i mlade "Ljubović".

Prema tadašnjim policijskim indicijama, sukob je nastao oko momka koji se zabavljao sa jednom od osumnjičenih. Naime, pošto su osumnjičene ovog momka nedavno primijetile u društvu A. D., od tada su za oštećenu nastupili problemi, koji su kulminirali njenim prebijanjem i šišanjem.

Policiji poznate odavno

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, ovo nije prvi put da Nina Lačević i maloljetna J. L. budu privedene u policiju.

"One su veliki problem. Poznate su po tučama, narušavanju javnog reda i mira... Povezane su sa kriminalcima i dilerima droge. One čekaju žrtve i stalno su na ulici. Organizatorke su prilikom vršenja većine nedozvoljenih radnji, zbog kojih su bile privođene", kazao je izvor "Vijesti" iz policije.

Dobre komšinice

Komšije iz ulaza 64 zgrade koja se nalazi iza butika “Koton” u kojoj žive Nina Lačević i J. L., kažu sve najbolje za te djevojke.

"Sve najbolje mogu da kažem o djevojkama. Mlađa ide u Gimnaziju i koliko znam dobro uči", kazala je jedna od komšinica sa četvrtog sprata ove zgrade.

Gotovo čitav komšiluk u ulazu 64 tvrdi da nikad nijesu čuli ništa loše o Nini Lačević i maloljetnoj J. L. Međutim, "ulica" kaže drugo.

"Nije prvi put da maltretiraju i prebijaju djevojke. Zna za njih čitav kvart, nego svi ćute, neće da se zamjeraju", rekao je jedan od sagovornika koji dobro poznaje Ninu Lačević i maloljetnu J. L.

Bonus video: