Porodice Laban i Vuković demantovale vezu sa uništenim lokalom

Izvor iz policije „Vijestima“ je rekao da se istražnim radnjama saznalo da je lokal u vlasništvu Rajka Vešovića
588 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2011. 18:51h

U stravičnoj eksploziji koja je odjeknula oko 3.30 sati, u potpunosti je uništen lokal u izgradnji, koji se nalazi u prizemnom dijelu stambene zgrade, poznatije kao Crveni soliter, u centru Berana.

„Od posljedica eksplozije oštećen je pomenuti poslovni prostor, stakla na 12 automobila koji su bili parkirani ispred lokala, a oštećeni su prozori i stakla na zgradi Lovćen osiguranja, koja se nalazi sa druge strane ulice“, naveli su iz Uprave policije.

U saoapštenju se dodaje da u eksploziji nije povrijeđena nijedna osoba.

Osnovni državni tužilac Gorica Golubović izjavila je samo da je pričinjena velika materijalna šteta i da je istraga u toku. Ona, međutim, nije znala da kaže u čijem je vlasništvu lokal.

Izvor iz policije „Vijestima“ je rekao da se istražnim radnjama saznalo da je lokal u vlasništvu Rajka Vešovića

Izvor iz policije „Vijestima“ je rekao da se istražnim radnjama došlo do saznanja da je lokal trenutno u vlasništvu izvjesnog Rajka Vešovića iz prigraskog naselja Lužac.

„Vešović je potvrdio da je lokal njegov. On je inače u bliskim rođačkim vezama sa Draškom Vukovićem“, rekao sagovornik iz policije.

Ranije je iz policije nezvaničeno saopšteno da je lokal zajedničko vlasništvo Draška Vukovića i Borisa Labana, ali su porodice i Laban i Vuković demantovale da imaju veze sa tim lokalom.

Boris Laban uhapšen je prošle godine u akciji „Balkanski ratnik“, i nalazi se u Beogradu gdje mu se sudi“, dok je Draško Vuković bio u bjekstvu od dana kada je Laban uhapšen, a nedavno se predao specijalnom tužišatvu Srbije i pokušava da dobije status svjedoka saradnika u procesu protiv klana Darka Šarića.

Za Šarićeve saradnike policija pretposavlja da su prali novac kupovinom nekretnina, ali se pregledom katastarskih knjiga može utvrditi da ni Draško Vuković ni Boris Laban na svoje ime u Beranama nemaju ništa od imovine.

Uprava policije je kazala i da službenici te područne jedinice intenzivno rade na rasvjetljavanju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

Detonacija uzemirila i stanare zgrade

Slavica Ružičić koja živi u stambenoj zgradi, u čijem se prizemnom dijelu dogodila eksplozija kaže za TV Vijesti da je "samo odjednom grunulo", te da se nakon detonacije čula vriska male djece iz komšiluka.

Njenog komšiju Stevana Rmuša je eksplozija, takođe, probudila.

"Odmah smo istrčali ispred zgrade, nije bilo žrtava, niti povrijeđenih, ali je materijalna šteta velika", kazao je Rmuš.

U eksploziji je potpuno uništen i kombi Vlada Nedovića.

"Kombi je totalno oštećen. Detonacija je bila takva da smo se prestravili. Ovo je terorizam", rekao je Nedović.

U Polimskoj ulici saobraćaj je, zbog istrage, bio nekoliko sati u prekidu.

Galerija

Bonus video: