Đukanović se nije pojavio u sudu, poziv poslat na pogrešnu adresu

Moldavku su tužili advokat Zoran Piperović i Podgoričanin Ekrem Jasavić, koji su ranije bili osumnjičeni kao akteri pomenute afere
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2011. 14:13h

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović nije se pojavio da svjedoči na suđenju u predmetu Moldavki S. Č.,zbog optužbe da je dala lažni iskaz u aferi trgovine ženama koja je potresala Crnu Goru prije desetak godina.

Njoj se sudi po tužbi advokata Zorana Piperovića i Ekrema Jasavića koje su bili umiješani u tu aferu.

Sudija Osnovnog suda Nada Rabrenović je kazala da je tri puta Đukanoviću slala poziv, ali da se on sudu vratio sa naznakom da u tom stanu nema nikoga.

Sudija nije obrazložila na koju adresu je dostavljan poziv lideru DPS-a.

Rabrenović će odlučiti 25. novembra, na sljedećem pretresu, da li će uopšte zvati Đukanovića i bivšeg šefa kriminalistike podgoričke policije Tihomira Gačevića da svjedoče, u postupku protiv Moldavke S.Č. zbog davanja lažnog iskaza.

I Gačeviću je poziv za sud poslat na pogrešnu adresu, a koji mu je upućen na adresu Uprave policije iako je Gačević već pola godine službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Zbog toga se njih dvojica nijesu pojavili pred sudom kao svjedoci, iako su, na osnovu prethodne odluke Rabrenović, trebali da svjedoče u postupku, a na predlog tužioca Piperovića i Jasavića.

Piperović je na pretresu tražio da se, između ostalog, Đukanović pita da li je on sa bivšim premijerom i Moldavkom bio na Svetom Stefanu, "da li su se zatvarali u apartmane i ubrizgavali joj heroin u vene", kao i da li su se biznismen Stanko Subotić, on i Milo Đukanović službenim vozilima tada vozili sa S.Č., kako je ona izjavila.

Sudija je rekla da će, zbog iznošenja novih okolnosti oko kojih treba da se saslušaju Đukanović i Gačević, na narednom pretresu odlučiti o njihovom eventualnom svjedočenju, čemu su se tužioci i njihovi advokati usprotivili navodeći da sumnjaju da je neko izvršio pritisak na sudiju da se njih dvojica ne dovode u sud.

"Ne znaju đe Milo živi, a kad treba da nađu nekog jadnika, odmah ga dovedu u sud. Moramo posumnjati da je neko zvao sudiju da ne poziva svjedoke", rekao je Piperović na pretresu.

Bonus video: