Pljevlja: Golfom probio policijsku blokadu i pobjegao

Filmska potjera: Tokom probijanja blokade oštetio 2 policijska i jedno civilno vozilo
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2011. 16:13h

Pljevaljska policija je zaplijenila oko 20 kilograma skanka i uhapsila Ljubišu Tanovića (32), rođenog u Čajniču – Bosna i Hercegovina, nastanjenog u Pljevljima, dok se traga za osobom za koju se sumnja da je sa Tanovićem prevozilo drogu.

Policija je pokrila sve moguće prilaze Pljevljima iz pravca Podgorice, postavljajući zasjedu u selu Grevo, Komini i naselju Radosavac.

Policajci su oko 02,50 časova, primjetili dva vozila „Audi 80“ i „VW Golf III“, poba pljevaljskih registarskih oznaka, na putu Đurđevića Tara –Pljevlja.

Vozila su se kod Termoelektrane Pljevlja isključila sa magistralnog puta i uključila na put koji vodi prema selu Grevo.

Oko 03.00 sata, u selu Grevo zaustavljeno je vozilo „Audi 80“, kojim je upravljao Tanović, i tom prilikom u gepeka vozila, na mjestu predviđenom za rezervnu gumu, pronašli 15 ručno pravljenih pakovanja od PVC najlonske folije, u kojima se nalazio skank ukupne količine od 16 kilograma i 36 grama.

Vozilo „VW Golf III“ se odvojilo od vozila „Audi“, u mjestu Ilino brdo, i krenulo u pravcu kopa Rudnika Uglja Pljevlja, gdje je probilo policijsku blokadu, oštetivši tom prilikom 2 policijska vozila, kao i 1 civilno vozilo koje se u momentu potjere zadesilo u kopu Rudnika Uglja Pljevlja.

Nakon probijene blokade, vozilo se velikom brzinom udaljilo u pravcu grada, nakon čega mu se gubi trag.

Policija je izvršila pretragu terena i nađema su četiri bačena pakovanja od PVC folije, u kojima se nalazilo 4 kilograma skanka.

Tanović je predat Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, dok se traga za osobom koja je upravljala "golfom", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Idenitet te osobe je poznat policiji.

Bonus video: