Jasmin Muković (25) preživio otmicu i kišu metaka

„Sukob između dva momka, sumnja se, eskalirao je zbog neplaćenog duga“, rekao je izvor „Vijesti“ iz policije
1628 pregleda 0 komentar(a)
pucnjava, Foto: Luka Zeković
pucnjava, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.11.2011. 09:17h

Podgoričanin Jasmin Muković (25) povrijeđen je u noći između četvrtka i petka, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kad je na njega sa leđa iz vatrenog oružja pucao Emil Tuzović (21) iz Podgorice.

Tuzović je pucao na Mukovića u 3.25 časova poslije ponoći.

Brzom akcijom policije, Tuzović je uhapšen, dok je Muković prebačen u Klinički centar u Podgorici.

Direktor Klinike za ortopediju i traumatologiju Veliša Aligrudić kazao je „Vijestima“ da je Muković primljen sa teškom tjelesnom povredom.

„On je ustrijeljen u predjelu lijeve natkoljenice. Metak je ušao sa zadnje strane, pogodio natkoljeničnu kost koja je prelomljena u gornjoj trećini i ostao je u mišićima. Metak još nije izvađen“, rekao je Aligrudić. On je dodao da je Muković u pripremi za operaciju.

„On neće biti operisan danas. Praksa u ovakvim slučajevima je da nekoliko dana pacijent miruje, a onda se donosi odluka o operaciji“, kazao je juče Aligrudić. On je istakao da Muković nije u životnoj opasnosti.

Uz prijetnje ga ubacio uz taksi

Iz Uprave policije je saopšteno da je osumnjičeni Tuzović kako se sumnja, prethodno, u Ulici Ivana Milutinovića, ispalio više hitaca u pravcu Mukovića ali ga, tom prilikom, sumnja se, nije pogodio.

“Potom ga je uz upotrebu sile i prijetnje ubacio u taksi, kojim je upravljao Dž.T. (59) iz Podgorice i sa kojim odlaze sa lica mjesta. Dalje, prilikom zaustavljanja taksija na raskrsnici u blizini hotela ’’Crna Gora’’, Muković je, sumnja se izašao iz vozila, a odmah za njim i Tuzović, koji je, opet ispalio više hitaca u njegovom pravcu od kojih, ga je, sumnja se, jedan pogodio u predjelu lijeve butine, usljed čega je Muković pao”, stoji u saopštenju.

„Sukob između dva momka, sumnja se, eskalirao je zbog neplaćenog duga“, rekao je izvor „Vijesti“ iz policije

Taksista je izašao da pomogne Mukoviću i odveo ga u Hitnu pomoć.

Policija je, ubrzo nakon događaja, uhapsila Tuzovića i protiv njega je podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje, da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju, do pucnjave je došlo vjerovatno zbog neraščišćenih računa između dva mladića.

„Sukob između dva momka, sumnja se, eskalirao je zbog neplaćenog duga“, rekao je izvor „Vijesti“ iz policije.

Bonus video: