Uklonjena bomba sa podgoričkog aerodroma

Policija obezbjeđivala lokaciju gdje se nalazila bomba na nekih 800 metara od aerodromske zgrade, cijelu noć, sve do danas kad je uklonjena
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2011. 17:51h

Bomba koja je pronađena na aerodromu "Golubovci" koja se nalazila na lokaciji kod hangara, blizu "prvog brežuljka" u aerodromskom krugu uklonjena je oko 11 časova u kontrolisanoj eksploziji.

Policija je obezbjeđivala lokaciju gdje se nalazila bomba na nekih 800 metara od aerodromske zgrade, cijelu noć, sve do danas kad je uklonjena.

Načelnik operativnog odsjeka u Sektoru za vanredne situacije Radomir Šćepanović potvrdio je da se radilo o kasetnoj bombi koja je zaostala od NATO bombardovanja bivši Srbije i Crne Gore 1999. godine.

“Kasetna bomba kooja je juče pronađena od strane tehničkog osoblja “Montenegro erlajnza” danas oko 11 časova uništena je na licu mjesta, od strane tima za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava Sektora za vanredne situacije. Karakteristika takvih bombi je da se uništavaju na licu mjesta, jer bi bilo rizično da smo pokušali da je pomjeramo”, kazao je Šćepanović.

On je dodao da bezbjednost bilo koga na aerodromu nije bila ugrožena.

“Sve službe na aerodromu Golubovci radile su nesmetano”, istakao je Šćepanović.

Bonus video: