Crnogorska selekcija bez medalje u Tel Avivu

Marko Gušić je petim mjestom ostvario najbolji rezultat na evropskim prvenstvima još od 1987. i srebra Dragomira Bečanovića
52 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Pantić, Foto: Zoran Đurić
Danilo Pantić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.04.2018. 16:15h

Crnogorska džudo reprezentacija bez medalje je završila nastup na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu. Posljednja dva crnogorska reprezentativca, Dimitrije Vukotić u aktegoriji do 90, i Danilo Pantić u kosturu do 100 kilograma su eliminisani u prvim borbama.

Od Vukotića je iponom bio bolji Grk Teodoros Tselidis, dok je Pantić u sudaru evropskih juniorskih prvaka izgubio od Austrijanca Arona Fare.

Pantić je 2015. bio evropski juniorski šampion, a Fara ga je naslijedio na tronu godinu kasnije.

Osim 19-godišnjeg Marka Gušića koji je bio nadomak finala a potom izgubio u repasažu za bronzu i zauzeo je peto mjesto, od ostalih crnogorskih takmičara su po trijumf zabilježili samo Arso Milić u kategoriji do 81 kilogram i Jovana Peković, koja je bila jedina naša takmičarka u Izraelu.

Ona je u drugoj borbi vodila na vazari protiv Holanđanke Kim Poling, koja je preokrenula i potom osvojila zlato.

Jusuf Nurković (-66), Nikola Gušić i Nikola Gardašević (-73), i Srđan Mrvaljević (-81 kg) su nastupe završavali već u prvim borbama.

Šampionat u Tel Avivu ostaće upamćen po nastupu Marka Gušića (peto mjesto), najboljeg na evropskim prvenstvima još od srebra Dragomira Bečanovića 1987.

Bonus video: