Uhapšeni komunalni redari zbog primanja mita (video)

Harović i Mrdak su se, 03. novembra 2011. godine, sa B.M. našli u kafani „Zora“, a lišeni su slobode nakon što su, sumnja se, primili zahtijevanu sumu novca od B.M
102 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2011. 18:31h

Službenici Područne jedinice Herceg Novi uhapsili su juče dva službenika Opštine Herceg Novi – komunalne redare u Komunalnoj policiji, Danila Harovića (51) i Miodraga Mrdaka (36) zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje mita, saznaju "Vijesti".

Policijski službenici su, 03. novembra 2011. godine, po saznanju da su Harović i Mrdak od B.M, vlasnika jednog restorana na Savini u Herceg Novom, zahtijevali novac da ne bi preduzeli službenu radnju prema njemu, o tome obavijestili Specijalnog državnog tužioca u Podgorici.

Nakon konsultacija sa Specijalnim tužiocem, Harović i Mijanović su uhapšeni istog dana, oko 16,30 časova, u kafani „Zora“, ubrzo nakon što su, kako se sumnja, od B.M. na pomenutom mjestu primili novac u iznosu od 500 eura.

500 eura mita umjesto kazne od 1.500

Policija sumnja da je Harović, 26. oktobra 2011. godine, u svojstvu komunalnog redara Komunalne policije Opštine Herceg Novi, više puta dolazio u ugostiteljski objekat na Savini, vlasništvo B.M, kojeg je upozoravao zbog pritužbi građana na glasnu muziku u objektu. Tokom tih posjeta Harović je, sumnja se, saznao da B.M. još uvijek nema odobrenje za rad ugostiteljskog objekta, te je stoga objekat i zatvorio.

Harović

Nakon toga, Harović je B.M, kako se sumnja, pozvao da mu se sjutradan javi u prostorijama Komunalne policije Opštine Herceg Novi. B.M. je, po dogovoru, sjutra došao do prostorija Komunalne policije, gdje ga je Harović na hodniku, bez prijema u kancelariji, obavijestio da će „njegov slučaj biti u redu“, te da je potrebno da se u vezi sa daljim pojedinostima javi njegovom kolegi Mrdaku.

Harović i Mrdak su se, 03. novembra 2011. godine, sa B.M. našli u kafani „Zora“, a lišeni su slobode nakon što su, sumnja se, primili zahtijevanu sumu novca od B.M

B.M. je potom stupio u kontakt sa Mrdakom i dogovorili su se da se nađu. Oni su se, sumnja se, sreli 29. oktobra 2011. godine, u kafani na Petlji u Igalu, gdje je Mrdak saopštio B.M. da mu za prekršaj koji je počinio slijedi prijava i moguća kazna od 1.500 eura, ali da se „to može završiti“ i bez podnošenja prijave ukoliko bi B.M. njemu i Haroviću dao novčani iznos od 500 eura.

Kako Mrdak od B.M. nije odmah dobio pristanak na „ponudu“, u narednih nekoliko dana je, sumnja se, više puta pozivao B.M. i pitao ga da li je nabavio novac, izražavajući u razgovorima potrebu da se nađu i da im on taj novac preda.

Harović i Mrdak su se, 03. novembra 2011. godine, sa B.M. našli u kafani „Zora“, a lišeni su slobode nakon što su, sumnja se, primili zahtijevanu sumu novca od B.M.

Bonus video: