Zaboravite dijete i uskočite u visoke potpetice

Formula je samo kombinacija trikova koje daju utisak dugih nogu i čvrstih bedara, istovremeno vas podstičuči da tijelo držite uspravnim, a stomak ravnim
152 pregleda 0 komentar(a)
štikle, Foto: Shutterstock.com
štikle, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.11.2011. 11:43h

Stroge dijete, skupe članarine u teretanama, hirurške korekcije pod nož - neke žene će pokušati sve da bi njihova figura bila savršena.

Postoji, ipak, lakši način da izgledate vitkije i traje samo nekoliko sekundi! Ako su pažljivo odabrane, cipele mogu da imaju dramatičan efekat: mogu da stvore privid da ste smršali za jedan konfekcijski broj.

Britanski trgovački lanac Debenhams prikazao je na svojoj web stranici kako veliki efekat mogu dati pažljivo odabrane cipele prikazavši fotografije djevojke u istoj haljini. Na onoj na kojoj nosi magične cipele koje daju iluziju trenutne vitkosti.

Čarobna formula, tvrdi firma Debenhams, cipele su u boji kože sa platformom. Pobjednička jednačina za savršen par cipela pomoću kojih se vitkiji glasi ovako: (boja + platforma + visina + širina potpetice) – traka na članku = vitkost.

Neka vas ne zabrinjava formula jer pravila su jednostavna:

• odaberite bež cipele kože koje se slažu sa tonom vaše kože i tako će vam noge izgledati duže,

• prednji dio đona bi trebalo da bude visok makar 1 cm,

• idealna visina potpetica od najmanje 7,6 centimetara koja daje visinu i efekat vitkosti,

• širina potpetica je takođe važna: široke potpetice privlače pogled i razbijaju iluziju, pa je dobro da se držite štikli,

• traka na članku 'reže', pa ih treba izbjegavati po svaku cijenu jer sa njima noge izgledaju kraće i šire.

Tehnolozi su ovu formulu stvorili posmatrajući izgled slavnih žena, uključujući Kejt Midleton i Viktoriju Bekam.

Formula je samo kombinacija trikova koje daju utisak dugih nogu i čvrstih bedara, istovremeno vas podstičuči da tijelo držite uspravnim, a stomak ravnim. Ovu dijetu pomoću cipela koriste lukavo zvijezde kao što su Bijonse, Viktorija Bekam i Sara Džesika Parker.

Bonus video: