Od akcijske komedije do istorijskog spektakla

U licu neprijatelja i u srcu čovjeka leži duša ratnika. Tom Kruz, u ulozi Kapetana Nejtana Olgrena, odvešće nas u daleku zemlju i još dalju kulturu i pokazati nam kako je zaslužio da bude 'Posljednji samuraj'.
0 komentar(a)
Posljednji samuraj, Foto: Youtube screenshot
Posljednji samuraj, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 28.04.2018. 12:50h

Džeki Čen i Kris Taker opet su u akciji, ovaj put protiv kineske mafije u akcijskoj komediju Gas do daske 3, koja je na programu večeras odmah nakon Vijesti u pola 7.

Spremni napraviti nered u gradu svjetla kako bi uhvatili zločinca, glavni inspektor Li (Čen) i detektiv Karter (Taker) se umjesto toga nađu usred eksplozivnog rata između francuske policije, kineske Trijade i dvije prekrasne zavodnice!

Dok djeca pričaju priče u potkrovlju, roditelji se suočavaju sa davno skrivenim tajnama.

1970-ih, u jednom američkom predgrađu Megi i njena mlađa braća i sestre provode noć u potkrovlju pričajući jedni drugima priče. Dolje u prizemlju, dok njihovi roditelji imaju goste na večeri na kojoj teku potoci džina, istine izlaze na vidjelo, a izdaje se otkrivaju.

Uz istaknutu glumu Džona Houksa i Moli Parker, postavu mladih talentovanih glumaca, film Soba za igru koji je na programu večeras od 20.40h, predstavlja iskren i provokativan pogled na dešavanja iza fasade naizgled savršene američke porodice.

Termin od 22.30h rezervisan je za istorijsku akcijsku dramu Posljednji samura", slavnog reditelja Edvarda Zvika, fascinantan i veoma uzbudljiv film, koji je čvrst dokaz kako naslovi epske širine, puni spektakularnih scena u kojima se vidi svaki uložen dolar, ne moraju nužno biti i nezgrapni i površni kada je riječ o ljudskim emocijama i motivima...

Tom Kruz, u ulozi Kapetana Nejtana Olgrena, odvešće nas u daleku zemlju i još dalju kulturu i pokazati nam kako je zaslužio da bude 'Posljednji samuraj'. Kruz je i ovom ulogom pokazao kako je jedna od onih holivudskih legendi koje svaki film u kojem nastupe čine boljim i zanimljivijim. Pored Kruza, briljirao je i sjajni Ken Vatanabe.

Bonus video: