Uhapšen Šćepan Bujić (19) osumnjičen za pokušaj ubistva dvojice Barana

Mladić je u barsku policiju došao u pratnji advokata, a potom je uz krivičnu prijavu predat Višem državnom tužiocu u Podgorici
802 pregleda 0 komentar(a)
Bar pokušaj ubistva, Foto: Anto Baković
Bar pokušaj ubistva, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 02.11.2011. 15:14h

Nakon gotovo dvomjesečnog skrivanja Baranin Šćepan Bujić (19), sin Veselina Veska Bujića, predao se policiji, koja ga je tražila zbog pokušaja ubistva sugrađana Alena Peročevića (30) i Agrona Bedžetija (28).

Mladić je u barsku policiju došao u pratnji advokata, a potom je uz krivičnu prijavu predat Višem državnom tužiocu u Podgorici.

Policija vjeruje da u tom obračunu tek punoljetni Bujić nije sam učestvovao, već se sumnja da je imao i pomagače

Nakon što je pucao na Peročevićev automobil, mlađani Bujić je velikom brzionom pobjegao sa mjesta obračuna, a policija je od te noći tragala za njim.

U tom napadu Bedžeti je ranjen u glavu i lijevu ruke, dok su meci Peročevića pogodili u desni dio leđa.

Policija vjeruje da u tom obračunu tek punoljetni Bujić nije sam učestvovao, već se sumnja da je imao i pomagače - ranjeni Peročević tvrdio je da je u "audiju" nilo još osoba u vrijeme napada.

Šćepan sin Veselina Bujića

Prije nekoliko godina policija je osujetila planiranje atentata na Bujića, zbog čega je uhapšena organizovana grupa

Vremenom se ime Veselina Bujića preselilo na stupce u štampi, rezervisanim za crnu hroniku, čiji je akter na ovaj ili onaj način bio još od kraja osamdesetih godina, kada je na njega prvi put pucano u Sutomoru.

Kasnije je Bujić više puta bio meta ili je sam učestvovao u obračunu sa zavađenim varskim klanom. Prije nekoliko godina policija je osujetila planiranje atentata na Bujića, zbog čega je uhapšena organizovana grupa.

Peročević često meta napada

Baranin Alen Peročević je od ranije poznat crnogorskoj policiji, a nedavno je odležao četvorogodišnju kaznu zbog izazivanja saobraćajne nesreće, u kojoj je u oktobru 2007. godine poginuo Radoman Živković.

U proteklih dvadesetak godina u Baru su zabilježeni mnogobrojni vatreni obračuni i sukobi raznih kriminalnih grupa i klanova, tako da se za Peročevića čulo već početkom 2002. godine.

On je sa Bojanom Martinovićem u aprilu te godine nanio teške povrede glave Momčilu Miliću u napadu na sada već čuvenoj raskrsnici kod “Centrojadrana”.

Tri mjeseca kasnije Peročević je bio meta napada - ispred Opšte bolnice u Baru na njega je pucao maloljetni V. B. Nakon godinu dana 1. aprila 2003 godine Alen Peročević je izbjegao kišu metaka, kada je na njegov automobil Baranin Ivo Crnčević sa kojim je bio i Nemanja Šoć, iz svog automobila ispalio najmanje 6-7 metaka.

Kuršumi su se zabili u zadnji dio Peročevićevog “BMW-a”, a mladić je tada ostao nepovrijeđen.

Bonus video: