Bivši direktor "HTP Berane" osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja

M.Đ. je, sumnja se, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 30.000 eura, za koji iznos je i oštetio "HTP Berane"
56 pregleda 0 komentar(a)
Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.11.2011. 14:51h

Beranska policija podnijela je Osnovnom državnom tužiocu u Beranama, krivičnu prijavu protiv M.Đ. (46), bivšeg izvršnog direktora "HTP Berane", zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

"Policijske mjere i radnje, koje su preduzete nakon opsežnih policijskih operativnih i drugih aktivnosti, upućuju na osnovanu sumnju da je M.Đ, kao službeno lice – u svojstvu izvršnog direktora "HTP Berane", zloupotrebom službenog položanja i prekoračenjem granice ovlašćenja izvršio nezakonitu prodaju dijela imovine firme kojom je rukovodio, te da je novac od prodaje potom protivpravno prisvojio", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Saopšteno je da se sumnja da je kupcu V.Đ. iz Berana M.Đ. prodao zemljište površine 6.085 m2, sa vanprivrednom zgradom površine 500 m2, objektom – zgradom ugostiteljstva površine 126 m2 (kafana "Putnik") i pomoćnom zgradom površine 23 m2.

"Sumnja se da je M.Đ. prodao V.Đ. pomenuti dio imovine "HTP Berane" na osnovu lažne odluke Odbora direktora, navodno donesene u julu 2007. godine, nakon čega je, mjesec dana kasnije, uslijedilo zaključivanje predmetnog kupoprodajnog ugovora", navodi se u saopštenju.

M.Đ. je, sumnja se, na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 30.000 eura, za koji iznos je i oštetio "HTP Berane".

Bonus video: