Bela Đoković osuđen na 3 i po godine zbog prodaje kokaina

Đoković se na suđenju branio da lidokain i bezokain, koje je policija pronašla u njegovoj kući, služili za njegovu upotrebu jer je dugogodišnji uživalac droge
553 pregleda 0 komentar(a)
Mehmed Bela Đoković, Foto: Arhiva Vijesti
Mehmed Bela Đoković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.11.2011. 14:42h

Mehmed Š. Đoković zvani Bela, osuđen je na tri i po godine zatvora zbog prodaje kokaina, a presudu je danas u Višem sudu u Podgorici izrekla sudija Valentina Pavličić.

Prema optužnici Tatjane Begović, zamjenika višeg državnog tužioca, okrivljeni Bela Đoković je od avgusta 2009, pa do 24. decembra 2009. godine u mjestu Milješ u svojoj porodičnoj kući prodavao neutvrđenu količinu kokaina, za sada nepoznatim licima.

U pijesku pored njegove kuće policija je pronašla 286,67 grama lidokaina, dok je ispod haube havarisanog vozila marke “korveta” policija pronašla jedan zamotuljak u količini od 10,65 grama bezokaina i lidokaina.

Osim toga, policija je u garaži Đokovićeve kuće pronašla digitalnu vagu sa tragovima kokaina, kao i lidokaina i bezokaina, i jednu kesu sa 166,19 grama bezokaina.

Đoković se na suđenju branio da lidokain i bezokain, koje je policija pronašla u njegovoj kući, služili za njegovu upotrebu jer je dugogodišnji uživalac droge, sud nije prihvatio takvu odbranu.

Prema prvostepenoj presudi, Đoković je prodavao kokain, kako je to navedeno optužnicom.

Bela Đoković je ispričao da je prvi put u Njujorku probao drogu još 1981. godine, ali da nikome nije prodavao.

Bonus video: