Osuđeni na 4 godine zatvora zbog nesreće u kojoj je poginuo Dejan Žiga

Sud je zaključio da je veći doprinos nastanku saobraćajnog udesa okrivljenog Vukasovića
179 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2011. 11:52h

Mladen Vukasović (27), osuđen je na dvije i po godine zatvora, a Dragan Janković (26) iz Tivta na godinu i po zatvora, zbog saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Dejan Žiga (21).

Kako se navodi u presudi vijeća sudije Ratka Ćupića u Višem sudu u Podgorici, saobraćajni udes se dogodio 28. aprila 2006. godine na putu Budva – Tivat, oko 20,45 časova, na skretanju prema deponiji Lovanja.

Na tom mjestu je došlo do sudara vozila “lanća” kojom je upravljao Janković u čijem se autu nalazio i stradali Žiga i kamiona “mercedes” kojim je upravljao Vukasović.

Sud je zaključio da je veći doprinos nastanku saobraćajnog udesa okrivljenog Vukasovića.

Kako je sudija saopštio, okrivljeni Janković je svojim vozilom “lanća” upravljao pod dejstvom alkohola u pripitom stanju od 0,82 promila apsolutnog alkohola u krvi i brzinom od 100 km/h, na mjestu gdje je postojalo ograničenje brzine do 80 km/h.

U obrazloženju presude sudija je kazao da se Vukasović kamionom uključio na put i tako stvorio opasnu situaciju, a da se prethodno nije uvjerio da je uključivanje na put bezbjedno.

Propust kod okrivljenog Jankovića je u tome što se nije zaustavio kada je vidio kamion, iako je imao upaljena duga svijetla na svom vozilu “lanća”. Prilikom odmjeravanja kazne sud je imao u vidu da se porodica pokojnog nije pridružila krivičnom gonjenju protiv Jankovića i Vukasovića.

Bonus video: