Muškarci su spremniji na seks sa nepoznatim osobama nego žene

Istraživači su otkrili da su, bez obzira na nacionalnost, muškarci spremniji da provedu noć sa nepoznatim damama
243 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2011. 16:56h

Međunarodni tim psihologa potvrdio je da su stereotipi o vezama za jednu noć sasvim tačni – muškarci zaista imaju niže standarde od žena, prenosi B92.

U studiji koja je objavljena u žurnalu “Human Nature” otkriveno je da su muškarci spremni na seks sa osobama suprotnog pola bez obzira na njihov izgled. Žene su mnogo izbirljivije – one pristaju na seks sa manje poznatom osobom samo ako je izuzetno atraktivna.

Istraživači su otkrili da su, bez obzira na nacionalnost, muškarci spremniji da provedu noć sa nepoznatim damama.

Istraživači su otkrili da su, bez obzira na nacionalnost, muškarci spremniji da provedu noć sa nepoznatim damama, ali je bilo nekoliko razlika u uslovima. Italijani su bili najslobodniji, pa je čak 33 odsto ispitanika priznalo da bi završilo u krevetu sa neatraktivnom nepoznatom osobom, dok je taj odgovor dalo samo dva odsto žena.

Amerikanci i Amerikanke precjenjuju svoj izgled

Atraktivnim kandidatima ne bi odoljelo 54 odsto muškaraca, odnosno svega osam procenata žena.

Međutim, ove analize ostavile su mjesta za ispitivanje situacija u kojima dolazi do izražaja ženska spremnost da manipulišu.

Svi učesnici istraživanja morali su da odgovore na još jedno dodatno pitanje – koliko sebe smatraju atraktivnim.

Svi učesnici istraživanja morali su da odgovore na još jedno dodatno pitanje – koliko sebe smatraju atraktivnim.

Ispostavilo se da su Amerikanci i Amerikanke često precjenjivali svoj izgled. Na drugom kraju spektra bile su Italijanke, koje su smatrale da nisu naročito atraktivne.

Iako su se šalile na svoj račun i govorile da su suviše “ravne”, jedan od istraživača mislio je da su pet od deset “sigurno najljepše žene koje je u životu vidio”.

Bonus video: