Lažnim karticama podigao 11.000 eura sa bankomata

Osmatranjem četiri bankomata i vršenjem zasjeda u kritično vrijeme, uhapšen je M.Ž
125 pregleda 0 komentar(a)
Lažne kreditne kartice, Foto: Uprava policije
Lažne kreditne kartice, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 01.11.2011. 11:59h

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv M.Ž. (27), iz Podgorice jer se sumnja da je falsifikovao i zloupotrebio kartice i kartice za bezgotovinsko plaćanje na štetu Prve Banke Crne Gore i NLB Montenegro banke filijala u Baru.

M.Ž. je uhapšen 28.oktobra 2011.godine u u Baru ispred ATM-bankomata Prve banke Crne Gore, a nakon nekoliko prethodno uspješno izvršenih transakcija podizanja novca.

Pregledom su u njegovom novčaniku pronađene četri lažne kartice, koji je odgovarao opisu jednog od dva nepoznata lica za kojim je prethodno bila raspisana lokalna potjernica jer su neovlašćeno pribavili lažne kartice i iste upotrebljavali kao prave podižući novac na bankmatima.

" Prva Banka Crne Gore i NLB Montenegro banka su 14.oktobra 2011. godine Upravi policije-Područnoj jedinici u Baru podnijele krivičnu prijavu protiv NN lica koja su počev od 21.septembra 2011 godine do 13. oktobra 2011 god korišćenjem falsifikovanih platnih kartica zadužili terminale ovih banaka i time uspjeli da isplatom gotovine ostvare protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 10.000 €, kod Prve Banke CG i 1.000 € kod NLB Montenegro Banke" , navodi se u saopštenju Uprave policije.

Time je načinjena i materijalna šteta samim izdavaocima ovih kartica, bankama koje najvjerovatnije potiču sa prostora Velike Britanije.

Osmatranjem četiri bankomata i vršenjem zasjeda u kritično vrijeme, uhapšen je M.Ž.

Postoje osnovi sumnje da je imenovani na području Crne Gore i u drugim primorskim opštinama vršio ova krivična djela, u društvu sa još za sada neidentifikovanim licem, kojom prilikom su uspjeli podići veće novčane iznose.

Bonus video: