Policija u Tuzima zaplijenila lažnih 14.950 eura i 25 kg skanka

Policija je uhapsila N.R., T.S. i B.P., kao i albanske državljane P.C. i M.C., koji su se nalazili u vozilu vlasništvo T.S
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2011. 14:53h

Podgorička policija uhapsila je T.S. (33) i B.P. (26) iz Pljevalja, državljanina Bosne i Hercegovine N.R. (35) iz Čajniča i dva albanska državljanina P.C. (26) iz Hani Hoti i M.C. (19) iz Bajze i oduzela im 299 falsifikovanih novčanica u apoenima od 50 eura (ukupno 14. 950 eura) i 25 kilograma "skank".

Kako je saopšteno iz Uprave policije raspolažući saznanjima da će na teritoriji Crne Gore biti pokušano da se stavi u promet više hiljada falsifikovanih novčanica, sprovedene su planske mjere i radnje u cilju sprječavanja izvršenja krivičnog djela.

"Policija je, 29 oktobra primjetila T.S., B.P. i N.R. sa dva putnička vozila, marke "pasat", na području Podgorice, a potom u gradskoj opštini Tuzi, gdje su, u kasnim večernjim satima, pored parkiranog vozila bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, vlasništvo N.R., primjećena tri veća pvc džaka, koja je, kako se sumnja, N.R. pokušao staviti u svoje vozilo i u kojima je policija pronašla 25 kilograma materije, za koju se sumnja, da je skank", navodi se u saopštenju.

Policija je odmah uhapsila N.R., a zatim i T.S. i B.P., kao i albanske državljane P.C. i M.C., koji su se nalazili u vozilu pljevaljskih registarskih oznaka- vlasništvo T.S.

Pretresom vozila T.S. policija je pronašla u šiberu, tri svežnja novčanica od po 50 eura, u apoenima od 50 eura, za koje je utvrđeno da su falsifikovane, te da se radi o prilično dobroj verziji falsifikata novčanica.

"Policija je došla do sumnje, da su T.S. i N.R. posjedovali pomenutu sumu falsifikovanog novca, te da su zajedno sa B.P. 29. oktobra došli u Podgoricu, sa namjerom da od albanskih državljana P.C. i M.C., kupe 25 kilograma skanka, a plaćanje izvrše falsifikovanim novčanicama. T.S. i N.R. se sumnjiče, da su izvršili krivično djelo falsifikovanje novca i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a B.P. i albanski državljani P.C. i M.C. se sumnjiče, za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: