Kreće finale plej-ofa dama, Rudar devet godina ne zna za pobjedu protiv Luke Bar

0 komentar(a)
ŽOK Luka Bar - ŽOK Rudar, Foto: OSCG
ŽOK Luka Bar - ŽOK Rudar, Foto: OSCG
Ažurirano: 28.04.2018. 09:14h

Finale plej-ofa dama između Luke Bar i Rudara, koje kreće danas, posljednji je čin seniorske takmičarske odbojkaške sezone u Crnoj Gori.

O tituli odlučuju dva tima koja su i zauzela prva dva mjesta po završetku ligaškog dijela, a posao u polufinalu, protiv Morače i Galeba, su završili u dva meča.

Luka Bar je navikla na borbu za titulu, jer je igrala sva finala u nezavisnoj državi i dobila osam od 11. Rudar je sa druge strane, treći put stigao do završnog akta borbe za pehar, a prethodna dva finala je izgubio upravo od Luke Bar, 2009. i 2016. godine.

"Sigurna sam da će ovo biti zanimljiva finalna serija. Nadam se da ćemo je otvoriti na najbolji mogući način i iskoristiti prednost domaćeg terena. Daćemo sve od sebe da opravdamo ulogu favorita i prošlogodišnju titulu", kazala je Milana Rovčanin, primač servisa Luke Bar.

Protiv Rudara je i tradicija, jer Pljevljanke ne znaju za pobjedu na domaćoj sceni protiv Luke Bar još od dalekog 25. aprila 2009. godine, u trećem meču finala plej-ofa! Od tada do danas, Baranke su upisale 35 uzastopnih pobjeda. Ukupno, Luka Bar vodi 47-5 u pobjedama.

"S obzirom na to da prvu utakmicu igramo na njihovom terenu, ulogu favorita prepuštamo ekipi Luke Bar, ali to ne znači da idemo sa bijelom zastavicom. Vjerujemo u sopstveni kvalitet i sigurno je to da ćemo dati sve od sebe i da ćemo pokušati da ostvarimo pobjedu već u prvom susretu", rekla je korektorka Rudara, Neda Vujadinović, koja je već igrala finala plej-ofa protiv Luke Bar, u dresu Budućnosti, i jedno dobila, u sezoni 2011/2012.

Prva utakmica u seriji od tri pobjede igra se večeras u Baru, od 18 sati.

Bonus video: