Nema ljutnje kad daš sve od sebe

Do prvih titula u karijeri Boljević je došao u istoj sezoni i to u najjačoj konkurenciji, pošto je klasu II Prvensatva Crne Gore vozilo 27 trkača.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2011. 08:28h

Do prvih titula državnog prvaka u karijeri, na brdskim i kružnim stazama, automobilista “Mugoša rejsing tima” Nebojša Boljević je došao na istovjetan način - sa djelovima motora svog “juga” N -1.150 u kesi. Oba puta, naime, konkurencija je tražila da se iskontroliše motor pobjednika.

"Ako je vjerovati starijim kolegama, ja sam prvi šampion koji je do titula u istoj sezoni došao nakon “otvaranja” motora i konstatacija da je oba puta sve precizno i izmjereno prema propisima. Mada, ja nijesam ni sumnjao i bio sam opušten, jer kod mojeg majstora, Mija Vujovića i njegovom servisu “Mundijal” na Cetinju znam da ne može biti greške", priča šampion Crne Gore u klasi II, Boljević.

Do prvih titula u karijeri Boljević je došao u istoj sezoni i to u najjačoj konkurenciji, pošto je klasu II Prvensatva Crne Gore vozilo 27 trkača.

"Imao sam fantastično pripremljen automobil, a i sam sam se vrhunski pripremio za sezonu punu psihološkog stresa. Te brzine, ulasci u krivine, puno je tu stresa i zahtijeva odličnu psihičku i fizičku pripremljenost. I nema ljutnje na prigovor konkurenta, jer ako smatrate da ste savršeno odvozili i imate dobar auto, onda je teško prihvatiti da je neko bio brži".

"Prvi put su mi motor otvorili nakon ljetošnje trke na Lovćenu, kada sam oborio rekord staze u klasi II. Sa 9:34,200 minuta za skoro tri sekunde sam bio brži od rekorda Stevana Banovića. Konkurenti su tražili otvaranje gornjeg dijela motora, i nakon što je sve bilo kako treba krenule su priče da je napravljena greška što sve nije iskontrolisano. Zato je, upravo Vujović, zahtijevao kompletan pregled nakon mojeg trijumfa na krugu", kazao je Boljević.

A sa najboljim rezultatima u karijeri - drugo mjesto na Lovćenu prošle godine i trećim na Vodnu i bez sponzora činilo se da je Boljević ušao bez previše ambicija u šampionat.

"Porodica i direktor kluba Srđa Mugoša su vjerovali u mene i imao sam bezuslovni podršku, tako da sponzore nijesam ni tražio. Nije bilo prevelike pompe, ali sam se odlično pripremio i vjerovao sam. I ništa se ne može porediti sa osjećajem pobjednika na Lovćenu, a na brdu sam od šest trka slavio na četiri, dok sam dva puta bio drugi. Na krugu je bilo puno neizvjesnije i posljednja trka je odlučivala pobjednika. U konkurenciji za titulu državnog prvaka bili su Miomir Grgurović iz AMSK Budva i Srećko Simović iz AMSK Lovćen. Starovao sam treći i za četiri sekunde sam bio brži od Grgurovića za pobjedu u klasi", zaključio je Boljević, koji je dva puta bio prvi na krugu, uz po jedno drugo i peto mjesto.

Bonus video: