Bijeli luk liječi herpes

Od biljaka koje možete upotrebljavati u ovom periodu preporučuju se: ruzmarin, korijen čička, kadulja i livadska djetelin
4191 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2011. 15:44h

Infekcija herpesom se ne može izliječiti, ali se pravovremenom terapijom i pravilnom ishranom simptomi mogu smanjiti, a recidivi prorijediti.

Iako nije ubojit kao AIDS ili virus hepatitisa (B ili C), herpes simplex virus je rašireniji, a i za mnoge bolan.

Ako se uzmu u obzir svi oblici herpes virusa (HSV 1, HSV 2, zoster i Epstein-Barr), onda je procenat muškaraca i žena, zaraženih jednim od ovih virusa, ogromnih 80 odsto.

Podsjećanja radi, herpes simplex virus se, nakon infekcije, nastanjuje u živčane ganglije, gdje ostaje pritajen mjesecima, pa i godinama.

Recidivi, tj. ponovna pojavljivanja oboljenja su česta i po pravilu uvijek pogađaju ista mjesta, tj. mjesta koje dotični živac pokriva.

Ovi recidivi se najčešće javljaju nakon pada imuniteta usljed raznih uzroka, kao što su umor, stres, depresija, prehlada, menstruacija, nedostatak sna i sl.

Kao što je već rečeno, infekcija herpes virusom se ne može izliječiti, ali se simptomi recidiva mogu smanjiti i to veoma jednostavnim postupcima.

Ishrana ublažava oboljenje

Sve one, koji pate od ovog oboljenja, obradovaće činjenica da ishrana i prirodni medikamenti znatno ublažavaju simptome oboljenja, te smanjuju učestalost njenog pojavljivanja.

Osnovno pravilo kad vas pogodi herpes jeste mirovanje i lagana ishrana.

Od pomoći će vam biti kratki postovi sa voćem, velike količine vode i čajeva.

Od biljaka koje možete upotrebljavati u ovom periodu preporučuju se: ruzmarin, korijen čička, kadulja i livadska djetelina.

Takođe se preporučuje unos „dobrih“ bakterija, kao onih koje možete naći u probiotskim jogurtima. Uvijek možete koristiti dodatke ishrani koji će vam pojačati imuni sastav.

Upotreba bijelog luka, vitamina C, karotena ili vitamina A, takođe doprinosi borbi protiv herpesa.

Štaviše, za bijeli luk su naučno dokazana njegova snažna antivirusna, antibakterijska i antigljivična djelovanja.

Bijeli luk u vidu kapsula

Zbog neugodnog zadaha, bijeli luk možete uzimati u vidu kapsula, u kojima mu je uklonjen miris.

Zato je preporuka početi sa bijelim lukom već kod prepoznatljivog peckanja koji prethodi izbijanju herpesa.

Potrebno je uzeti odmah udarnu dozu (8 kapsula), a zatim nastaviti sa 3 kapsule na svaka 4 sata naredna tri dana.

Ženama koje su oboljele od herpesa, a planiraju trudnoću ili su već trudne, savjetuje se da uzimaju 2 kapsule bijelog luka na dan, a doza se može povećati na 6 kapsula na dan, ukoliko je trudnica izložena stresu.

Pored ovih dodataka, postoje neke vrste namirnica koje bi trebalo da izbjegavate.

To su prije svega čokolada, kikiriki, luk i orašasti plodovi.

Bonus video: