Vaskrsije sam ulazio u grobove u Boljevićima

Davidović uhapšen na Marinim vodama. Kod sebe nije imao dokumenta, a u najlonskoj kesu držao je lobanju
100 pregleda 0 komentar(a)
Boljevići, Foto: Anto Baković
Boljevići, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 29.10.2011. 08:28h

Skrnavljenje grobova u Crmnici imalo je velikog odjeka širom barske opštine, naravno, najviše u Boljevićima gdje je Vaskrsije Davidović (53) iz Zenice otvorio pet grobnica na seoskom groblju.

"Vijesti" saznaju da je u Boljevićima u bratstvu Plamenaca postavljano pitanje zašto su na udaru bili baš grobovi njihovih predaka - tri od pet na kojima je Davidović razmicao ploče. Predsjednik Odbora MZ Crmnica Đuro Marković kazao je "Vijestima" da su tenzije ipak pale.

"Sve je u međuvremenu smireno, vidjelo se da su skrnavljene i grobnice na kojima nije bilo imena. Na udaru su bile samo stare grobnice, nijedna od novijih grobnica sa mermernom pločom nije oštećena", priča "Vijestima" Marković.

On je dodao i da su crmnički crkveni odbori pregledali sva seoska groblja, "srećom, nigdje nema nikakvih novih oštećenja".

Sagovornici “Vijesti” iz krugova bliskih istrazi kažu da je na prvi pogled "ne teško, nego nemoguće" zaključiti da Davidović ima bilo kakve veze sa ovim događajima

"Nema podataka ni o bilo kakvom saučesniku u obavljanju ovih krivičnih djela koje je tužilac okvalifikovao kao povredu leša i povredu groba, a Davidović je u izjavi priznao da je to sam počinio u svih pet slučajeva", naveo je sudija Strugar.

Vaskrsije je uhapšen u srijedu oko 18 sati nadomak crmničkog sela Boljevići. Njega je crmnička policijska patrola zatekla kako sjedi kod česme na Marinim vodama, blizu sela.

Na pitanje da se predstavi, Davidović je odmah naveo svoje ime i prezime, ali, nije imao kod sebe lična dokumenta, a pri tome je čvrsto uz sebe držao najlonsku kesu. Kada su je na insistiranje policajci uzeli i otvorili, u njoj su vidjeli ljudsku lobanju izvađenu iz jedne od grobnica na seoskom groblju.

Sagovornici “Vijesti” iz krugova bliskih istrazi kažu da je na prvi pogled "ne teško, nego nemoguće" zaključiti da Davidović ima bilo kakve veze sa ovim događajima.

"Njegov izgled, ponašanje, dikcija, intonacija - jednostavno se nikako ne mogu uklopiti u predstavu o ljudima koji rade ovako nešto. Tek kad je počeo da priča o svojoj motivaciji, vidjelo se da tu nešto nije u redu", navodi izvor "Vijesti".

Bonus video: