„Mićunović i Božović rekli policiji da nemaju ništa sa prebijanjem Stojovića”

Barski tužilac potvrdio je da postoje dvije službene zabilješke zavedene pod istim brojem i objasnio da se njihov sadržaj razlikuje
1169 pregleda 11 komentar(a)
Radojica Božović, Branislav Mićunović, Foto: Zoran Đurić
Radojica Božović, Branislav Mićunović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.04.2018. 18:19h

Kontroverzni biznismen Branislav Mićunović i sportski menadžer Radojica Božović saslušani su u istrazi napada na novinara Mladena Stojovića 23.maja 2008.godine, a policiji su rekli da nemaju ništa sa tim, saopštio je osnovni državni tužilac u Baru Milenko Magdelinić “Vijestima”.

Tužilac je negirao da u spisima premeta postoje dvije službene zabilješke zavedene istog dana pod istim brojem, ali različitog sadržaja - kao što je to utvrdila Komisija za istrage napada za novinare.

Brutalno prebijanje novinara u njegovom stanu u Baru zastarijeva za manje od mjesec dana, što je prije dva dana potvrdila i osnovna tužiteljka u Podgorici Ljiljana Klikovac.

Predsjednik Komisije za istrage napada na novinare Nikola Marković rekao je juče da im nijesu dostavljene izjave Mićunovića i Božovića i da o tome ne znaju ništa.

“Ako su i saslušani, njihove izjave nijesu dostavljene Komisiji,” rekao je Marković.

On je prije dva dana, na predstavljanju filma “Silom na sedmu”, koji predstavlja svjedočenje o neistraženim napadima na novinare, rekao da u spisima Komisije postoje gotovo istovjetne službene zabilješke policije o napadu na Stojovića, koje su zavedene pod istim brojem, ali da su iz druge nestala imena Mićunovića i Božovića. Oni se u prvom dokumentu pominju kao nalogodavci napada na novinara.

Na pitanje da li je upoznat sa tim jer je postupao u predmetu i ako nije da li će provjeriti kako je došlo do falsifikata, kao i kako su nestala imena Božovića i Mićunovića, ODT Milenko Magdelinić je u odgovoru naveo da u spisima predmeta postoji nekoliko službenih zabilješki Uprave policije, kao i dvije policijske zabilješke označene brojem Ku. br. 269/08 od 28.05.2008.

“U prvoj službenoj zabilješki Ku br.269/08 od 28-05.2008. se konstatuje da je u emisiji “Insajder” koju je emitovala televizija B92 u kojoj je učestvovao oštećeni, a kao i lica B.M. i R.B. Imena lica B.M. i R.B. nisu nestala iz predmetnih spisa, kao ni bilo koje drugo lice, ali u jednoj od službenih zabilješki UP konstatuje se da nema dokaza da bi lica B.M. i R.B. mogli biti izvršioci napada, niti da imaju bilo kakve veze sa napadom na Mladena Stojovića. Policija je saslušala navedena lica R.B. i B.M. i isti su izjavili da ne poznaju Mladena Stojovića i negirali da imaju bilo kakve veze sa predmetnim događajem,” objasnio je barski tužilac u odgovoru “Vijestima”, koje su i pitale da li tužilaštvo ima saznanja da su povezani sa napadom na novinara.

Stojović je pretučen u roditeljskom stanu u Baru, u kasnim večernjim satima, a istraga napada nije odmakla sa mrtve tačke. Policija je podnijela prijavu protiv NN lica, jer nije našla nikakve dokaze.

Na pitanje koje dodatne istražne radnje ODT u Baru preduzima kako bi se spriječila apsolutna zastara tužilac je naveo da je njegov kolega preduzimao više radnji. Da li je zakonito zavesti dva dokumenta pod istim brojem

Nikola Marković ipak očekuje objašnjenje tužilaštva o tome kako je moguće da se dvije službene zabilješke zavedu pod istim brojem: “ Da li je to u skladu sa zakonom?”.

Marković je siguran da je “to u stvari samo dokaz da tužilaštvo zataškava falsifikovanje dokaza, koje je pokušalo da sakrije”.

Bonus video: