Džejms Kameron predstavio prve kadrove Titanika 3D

Sa rekordnim budžetom za to vrijeme, procijenjenim na 200 miliona dolara, film je zaradio više od 1,8 milijardi dolara u svijetu i osvojio 11 Oskara
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2011. 07:33h

Kanadski reditelj Džejms Kameron koji je režirao dva najisplativija filma u istoriji kinematografije - Titanik i Avatar, predstavio je u Holivudu prve kadrove Titanika u 3D tehnologiji, prije novog prikazivanja u bioskopima u aprilu 2012.

Kameron i producent Džon Landau prikazali su 18 minuta filma u velikoj projekcijskoj dvorani studija "Paramount", jedinog velikog filmskog studija još uvijek prisutnog u istorijskoj četvrti Holivuda, prenosi agencija AFP.

"Titanik", koji je prvi put prikazan 1997. producirao je "Fox", a distribuirao Paramount.

Sa rekordnim budžetom za to vrijeme, procijenjenim na 200 miliona dolara, film je zaradio više od 1,8 milijardi dolara u svijetu i osvojio 11 Oskara.

Ostao je najisplativiji film svih vremena sve dok mu Avatar nije oteo tu titulu, oborivši njegov rekord sa gotovo 2,8 milijardi dolara prihoda.

"Film je vidjelo mnogo ljudi, ponekad više puta, ali postoji cijela jedna generacija gledalaca koja ga nikada nije vidjela u bioskopu", rekao je Kameron na prezentaciji.

Titanik 3D će početi da se prikazuje 6. aprila u Sjedinjenim američkim Državama i Kanadi, četiri dana prije 100. godišnjicce isplovljavanja Titanika iz Sautemptona za Njujork.

Poslije pet dana plovidbe Titanik je potonuo 15. aprila 1912. pošto je udario u ledeni brijeg.

Bonus video: