ZANIMLJIVO

Muškarci se brže zaljubljuju

Profesorka Harison intervjuisala je 172 studenata o tome da li su ikada bili zaljubljeni kao i kada su shvatili da su zaljubljeni i koliko dugo su čekali prije nego što su partneru izjavili ljubav.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 14:59h

Dosadašnja istraživanja su pokazala da žene otvorenije izražavaju svoja osećanja kao i da se uglavnom prve zaljubljuju. Međutim, nova studija američkih naučnika tvrdi da pripadnici jačeg pola u vezi prvi izgovore dvije najvažnije reči.

Profesorka Marisa Harison to objašnjava činjenicom da muškarci često izjednačuju ljubav sa seksualnom željom. Sa druge strane ona žene smatra obazrivijim kada je u pitanju romantika, piše Telegraf.

U svom istraživanju ona je zaključila da se muškarci češće zaljubljuju u roku od nekoliko nedelja, dok je većina žena odgovorilo da im je potrebno nekoliko mjeseci da se zaljube.

Profesorka Harison intervjuisala je 172 studenata o tome da li su ikada bili zaljubljeni kao i kada su shvatili da su zaljubljeni i koliko dugo su čekali prije nego što su partneru izjavili ljubav. Rezultati su pokazali da se muškarce brže zaljubljuju ali i prvi izgovaraju "volim te".

Rezultati sugerišu da su žene pragmatičnije u ljubavi, nego što se obično misli.