Evo kako pušači treba da njeguju kožu

Nekoliko kapi eteričnog ulja nakapajte u vruću vodu. Umočite peškir i stavite ga na lice za 15 minuta. To će otvoriti pore koje će pripemiti lice za otklanjanje toksina.
140 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2011. 18:00h

Pušenje ubrzava staranje kože. Koža zbog nikotina mnogo se brže suši, usporen je protok krvi, ugljen dioksid koji je u dimu od cigareta koža upija pa to uništava kiseonik u crvenim krvnim ćelijama.

Posljedice se vide na našoj koži koja postane sivkaste boje bez sjaja. Iako je najbolji recept prestanak pušenja možete postići ljepšu kožu i pravilnom njegom – a čiščenje kože od otrova najvažnije je za regeneraciju kože.

Poboljšajte svoju kožu

- Očistite kožu palminimvim uljem. Poslije nekoliko minuta kada se ulje upije u kožu isperite mlakom vodom. Tako ćete smanjiti toksine u koži.

- Dvaputa sedmično radite piling lica. Otklonićete ćelije koje su već mrtve i koža će postati glatka.

- Masaža lica će povečati cirkulaciju..

- Jednom sedmično stavite masku za otklanjanje toksina iz kože.

Maska za otklanjanje toksina iz kože:

Nekoliko kapi eteričnog ulja nakapajte u vruću vodu. Umočite peškir i stavite ga na lice za 15 minuta. To će otvoriti pore koje će pripemiti lice za otklanjanje toksina. Zatim upotrebite masku iz gline koja će iz kože izvući nečistoće a koži dodati minerale.

Piling iz morske soli:

U 1 decilitar vode dodajte tri supene kašike grube morske soli i dodajte dvije supene kašike maslinovog ulja. Piling sa nježnim pokretima radite pet minuta. Nakon toga operite lice mlakom vodom.

Bonus video: