EVROPSKI USPJEH

Đuranović: Presudila je želja za pobjedom

"U oba meča smo pokazali koliko je želja za pobjedom bitnija od mnogo drugih faktora, ne samo u odbojci, već u svim sportovima", dodaje Đuranović.
0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Zoran Đurić
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.03.2019. 14:59h

Kada se dva puta savlada iskusniji rival, onda je prolaz u osminu finala potpuno zalužen – odbojkaši Budućnosti su, međutim, protiv Kaknja u šesnaestini finala Kupa CEV prošli put od očaja do sjaja, jer su u oba duela bili na pragu poraza. U Kaknju su spasili tri meč lopte u četvrtom setu, kod vođstva domaćina 2:1 u setovima, dok su u četvrtak veče u „Morači“ gubli 1:0 u setovima i 24:21 u drugom. Izabranici Zorana-Belog Vukčevića su, međutim, u oba slučaja uspjeli da se izdignu i na kraju zabilježe pobjede za plasman u osminu finala ovog evropskog takmičenja...

"Eliminisali smo iskusnijeg rivala, dva puta ga savladali, uz posebno dobru igru u prvom meču, kada smo pokazali da smo psihički jači od Kaknja", kaže kapiten Budućnosti Marko Đuranović.

Srednji bloker Podgoričana ističe da je presudila veća želja za pobjedom.

"U oba meča smo pokazali koliko je želja za pobjedom bitnija od mnogo drugih faktora, ne samo u odbojci, već u svim sportovima", dodaje Đuranović.

Budućnost je, tako, ispunila prvi cilj, a u osmini finala igraće protiv grčke Lamije, koja je u prvom kolu eliminisala izraelski Makabi. Prvi meč se igra 14. decembra u „Morači“, revanš je nedjelju dana u Grčkoj.

"Lamija je prvi izgubila 3:0 u gostima, ali je uzvratila istom mjesrom na svom terenu, a onda prošla zahvaljujući zlatnom setu. Nemamo puno informacija o njima, ali očekujemo da ćemo brzo dobiti snimak i bolje se upoznati sa rivalom. Do tada, rano je da bilo šta komentarišem", zaključio je Đuranović, i istakao da će Budućnost u domaćem prvenstvu pokušati da “ugrozi Budvansku rivijeru što je više moguće”.