Optužnica protiv Subačeva i još 6 osoba zbog organizovanog kriminala

Subačev se tereti da je tokom 2005. godine kao pripadnik kriminalne organizacije koja je brojala 35 članova
563 pregleda 0 komentar(a)
Saša Subačev, Foto: Arhiva Vijesti
Saša Subačev, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.10.2011. 13:12h

Specijalno tužilaštvo podiglo je pred Višim sudom u Podgorici tri optužnice od kojih dvije za krivično djelo organizovanog kriminala i jedno zbog krivičnog djela korupcije.

Kako je saopštila specijalna tužiteljka Đurđina Nina Ivanović, optužnica je podignuta protiv crnogorskog državljanina Saša Subačeva zvanog Čarli iz Bara, rođenog 1961. godine, i to zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga izvršeno na organizovan način,

Subačev se tereti da je tokom 2005. godine kao pripadnik kriminalne organizacije koja je brojala 35 članova, a za vrijeme dok je kao pomorac plovio na prekookeanskom brodu MSC "Peggy" vlasništvo italijanske kompanije Mediteran, radi prodaje u zemljama Zapadne Evrope prenosio kokain iz Belgije u Italiju.

Protiv organizatora i ostalih članova ove kriminalne organizacije vodi se krivični postupak pred pravosudnim organima republike Italije u slučaju poznatom pod nazivom "Šah-mat" a krivično gonjenje protiv Subačeva specijalno tužilašto je preuzelo od italjanskih pravosudnih organa.

Zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga specijalno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv 6 crnogorskih državljana i to Dragoljuba Kovačevića zvanog Ćićo, Veljka Kneževića, Ivana Stijepovića, Jovana Miranovića i Rajka Kovačevića, svi iz Podgorice, kao i protiv Saše Vukovića iz Pljevalja.

Specijalno tužilaštvo podiglo je i optužicu protiv Vlada Lakića i Andrije Kovačevića saobraćajnih policajaca iz Danilovgrada zbog krivičnog djela primanja mita.

Bonus video: