Hercegnovsko pozorište još godinu dana na istoj adresi

Dogovoreno je i da se u tom periodu nađe trajno rješenje i adekvatan objekat za budući rad pozorišta
0 komentar(a)
Dvorana park, Foto: Slavica Kosić
Dvorana park, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.10.2011. 15:33h

Hercegnovsko pozorište ostaće još godinu na staroj adresi u palati Burovina, dogovoreno je na sastanku predsjednika opštine Dejana Mandića sa predstavnicima gradskog teatra i JU Škola za osnovno muzičko obrazovanje.

Dogovoreno je i da se u tom periodu nađe trajno rješenje i adekvatan objekat za budući rad pozorišta.

Podsjetićemo, na adresu Hercegnovskog pozorišta stiglo je 4. oktobra, na predlog hercegnovske Muzičke škole, sudsko rješenje o iselenju iz trošne zgrade u kojoj su radili 23 godine. Iz Pozorišta su reagovali žalbom, protestnim performansom i igranjem svojih predstava.

Podršku nastojanju da sačuvaju Hercegnovsko pozorište i njegov Klub dalo je skoro hiljadu Novljana, on line peticiju potpisalo ih je oko 1200, a poruke podrške stizle su i na najpopularnijoj društvenoj mreži Fejsbuk.

Iz Hercegnovskog pozorišta ističu da su „prijatelji pozorišta zajedno sa uglednim pozorišnim i kulturnim radnicima regiona, ali i novinarima, tražeći više, a ne manje za kulturu i nove generacije, podstakli su jučerašnji dogovor u kome su uz gradonačelnika Mandića učestvovali sekretar sekretarijata za društvene djelatnosti Rade Božović, dikrektorka Muzičke škole Nada Karadžić i predsjednica Upravnog odbora Hercegnovskog pozorišta Vitka Vujnović.

Kao trajno i adekvatno rješenje za rad pozorišta, gradonačelnik Mandić je kazao da postoje „dva interesantna predloga koja će u narednom periodu biti razmatra - prostor je u hercegnovskoj Dvorani Parki i u, sada ruševnoj zgradi zadužbine Duković.

Bonus video: