Gradiće se fudbalski stadion po kriterijumuma UEFE

"To je važan objekat za državu i mogli bi do kraja godine da imamo mjesto za izgradnju", dodao je Tičić
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2011. 14:10h

Vlada je utvrdila Nacionalni program razvoja sporta do 2017. godine kojim je predviđena izgradnja fudbalskog stadiona koji treba da zadovolji sve kriterijume UEFE.

Ovu odluku je nakon sjednice Vlade prenio direktor uprave za sport i mlade Aleksandar Tičić.

Fudbalski savez Crne Gore pripremio je projektnu dokumentaciju za taj stadion i u saradnji sa Vladom, Upravom za sport i lokalnom samoupravom treba da se obezbijedi lokacija za izgradnju.

"To je važan objekat za državu i mogli bi do kraja godine da imamo mjesto za izgradnju", dodao je Tičić danas nakon sjednice Vlade.

"To je važan objekat za državu i mogli bi do kraja godine da imamo mjesto za izgradnju", dodao je Tičić

Nacionalnim programom je predviđeno da se u narednoj godini počne sa pripremom planske dokumentacije za izgradnju prvog crnogorskog sportskog centra za pripremu sportista koji bi obuhvatio sve sadržaja od fudbalskih terena, otvorenog bazena, medicinskog centra, sportske sale, hotela za sportiste..., kao i da se odredi lokacija za njegovu izgradnju.

"Nacionalnim programom predviđeno je da se Vlada i ministarstvo u narednhom periodu fokusiraju na unapređenje sportske kulture i time stvore bolje uslove za sport. Predviđena je izgradnja sportskih objekata među kojima su sportske sale u Beranama, Kotoru, Zeti, Ulcinju, Gusinju, rekonstrukcija dvorane u Kolašinu i bazena u Kotoru, izgradnja otvorenog bazena u Herceg Novom, klizališta u Kolašinu, dogradnja sportskog centra u Pljevljima... - kazao je Tičić.

Bonus video: