Vaskrsije Davidović osumnjičen da je oskrnavio grobnice u Virpazaru

Policajcima je dao lažni identitet, da bi nešto kasnije priznao da je lobanju uzeo iz jednog groba u selu Boljevići
196 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2011. 19:28h

Državljanin BiH Vaskrsije Davidović (53), rodom iz Zenice, uhapšen je nadomak crmničkog sela Boljevići, zbog sumnje da je oskrnavio nekoliko grobnica na seoskom groblju ispred crkve Svetoga Jovana i Nikole.

Policija je Davidovića uhapsila u Virpazaru kada su zaustavili njegov automobil, a potom nakon od njega uzeli nailonsku kesu u kojoj je bila ljudska lobanja.

On je negirao da ima dokumenta, a policajcima je dao lažni identitet, da bi nešto kasnije priznao da je lobanju uzeo iz jednog groba u selu Boljevići.

Sudija Osnovnog suda u Baru Nikola Strugar rekao je ”Vijestima“ da je na predlog Osnovnog tužioca u Baru Davidoviću odredio pritvor do osam dana, te da se državljaninu BiH na teret stavljena izvršenja krivičnih djela “povreda leša i povreda grobova”.

Za ova krivična djela je zaprijećena novčana ili zatvorska kazna do godinu dana.

Davidovića je crmnička policijska patrola zatekla na Marinim Vodama blizu Boljevića, koji je u razgovoru sa policajcima čvrsto uz sebe držao najlonsku kesu.

“Šta ti je tu”, bilo je pitanje policajaca, a on je odgovorio okrećući glavu “Ništa”. Nakon nekoliko istih odgovora, policajci su mu oteli kesu u kojoj su vidjeli zastrašujući prizor - ljudsku lobanju!

Davidović je, kako saznaju “Vijesti”, policiji i tužiocu ispričao da je otvorio pet grobnica u Boljevićima, a istražni organi su tokom uviđaja potvrdili istinitost njegovih navoda.

Galerija

Bonus video: