Slučaj paljenja vozila "Vijesti" vrh prioriteta tužilaštva i policije

Pavlović je rekao da odgovornost za paljenje vozila "Vijesti" treba da snosi i direktor Uprave policije (UP) Veselin Veljović
89 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.10.2011. 10:27h

Tužilaštvo i policija sarađuju u utvrđivanju identiteta osoba koje su zapalili vozila dnevnika "Vijesti" i taj slučaj treba da bude vrh njihovih prioriteta, kazao je ministar pravde Duško Marković.

Marković je danas u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika Pokreta za Promjene Koče Pavlovića zašto su osobe koje su zapalili automobile nepoznati, kazao da ovaj slučaj treba da bude u vrhu prioriteta tužilaštva i policije.

"Na Nacionalnoj komisiji za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala zatražio sam da policija i tužilaštvo ovaj slučaj stave u vrh svojih prioriteta, kako bi odgovorni bili otkriveni", kazao je Marković.

On je rekao da se osudom ovih krivičnih djela ne obezbjeđuju dokazi i ne pokreće istraga ali se, kako je naveo, šalje jasna poruka da Crna Gora neće biti mjesto gdje će novinari biti nesigurni i mediji ugroženi.

Pavlović je rekao da odgovornost za paljenje vozila "Vijesti" treba da snosi i direktor Uprave policije (UP) Veselin Veljović.

"Smjena Veljovića treba da bude posljedica njegove nesposobnosti da riješi slučajeve".

Pavlović je kazao da je Veljović kum Markovića i pitao ga "šta će izabrati između kuma i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i evropskih integracija".

Marković je rekao da u poslu ne podređuje državni interes porodičnim vezama.

"Moja odgovornost proizilazi iz mojih nadležnosti, a ne iz bilo koje kumovske ili rođačke veze”, rekao je on.

Bonus video: