Vuković: Vidi se nedostatak psihološke kondicije

"Mislim da smo odigrali dobru partiju, a ona može biti podstrek za rad koji nas očekuje za vrijeme pauze, a da šansu za pobjedom tražimo u sa ACH i Turom u Budvi", kazao je Vuković.
91 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vuković, Foto: Www.cev.lu
Veselin Vuković, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 27.10.2011. 01:32h

Trener Veselin Vuković je nakon poraza od ACH voleja, u drugom kolu grupe F Lige šampiona, čestitao domaćinu na pobjedi. Budvani su sinoć u „Stožicama“ izgubili 3:2, iako su vodili 2:0 u setovima i 10:8 u trećem...

„Obećali smo prije meča da ćemo ovdje pružiti jednu korektnu partiju, i mislim da smo u prva dva seta, kao u posljednjem pokazali dobru odbojku, zbog čega je utakmica bila neizvjesna. Mislim da smo neku našu inicijativu ispustili između prvog i drugog tehničkog tajm-auta u trećem setu, i nakon toga nijesmo imali rješenja da ostanemo u igri“, kazao je za „Vijesti“ Vuković.

Trener Budvana je dodao je su „ton preokretu prvenstveno dali Šket i mladi Gregor Ropert, koji je više nego uspješno zamijenio Vinčića“.

„Ali je činjenica da je Šket sa 30 poena napravio tu prevagu koju mi na toj poziciji nijesmo imali“, istakao je Vukovi.

Vuković je kazao kazao da nema nikakvih zamjerki za svoje igrače, budući da „ekipa nemamo kontinuitet utakmica“, i da se „osjeća se taj nedostatak psihološke kondicije u teškim momentima“.

„To je zato što u našoj ligi igramo izuzetno lagane utakmice. Mislim da smo odigrali dobru partiju, a ona može biti podstrek za rad koji nas očekuje za vrijeme pauze, a da neku šansu za pobjedom tražimo u mečevima sa ACH i Turom u Budvi", kazao je Vuković.

Da li su ovim porazom definitivno izgubljene sve šanse za prolaz u drugu rundu?

„Već nakon žrijeba je bilo jasno da mi teško možemo dalje. Bilo bi jako dobro da izborimo treće mjesto koje vodi u Kup CEV, i mislim da nam u tom smislu ovaj bod znači dosta. Mislim da je realnost da se borimo za prolaz u Kup CEV", zaključio je Vuković.

Kolaković: Sreća je što smo na klupi imali Ropreta

Trener ACH voleja, crnogorski stručnjak Igor Kolaković je prije meča kazao da je važna pobjeda, po mogućnosti sa sva tri boda, ali da je pobjeda najbitnija.

„Svakako da nam nedostaje jedan bod, to je sigurno, ali ako hoćemo da budemo pošteni, Budvanska rivijera je mnogo bolje ušla u meč, kontrolisala ga znatno bolje od nas. Mi smo krenuli sa nekom tremom, možda zbog domaće publike, i značaj meča nas je stvarno opteretio previše. U prva dva seta, apsolutno, nijesmo ličili na sebe, bili smo nestrpljivi u svim elementima, čak smo u određenim periodima meča djelovali panično", kaže Kolaković.

Trener prvaka Slovenije je dodao da je za njegov tim bila sreća što je „na klupi imao Gregora Ropreta“.

„Možda sam ja kasno odreagovao kad je on u pitanju, zbog čega nosim na duši taj jedan bod. Ropret je razigrao kompletnu ekipu, i nadomjestio izostanak Vinčića, kojem nije apsolutno bilo lako, jer nije imao ritam treninga, a ni ostali igrači mu nijesu pomogli. Slovenija je mogla da vidi da ima sjajnog dizača, Ropreta, tako da smo pokazali kvalitet i sa klupe. Sjajnu rolu je imao i kapiten Flajs. Mislim da je dobro što nam se ovo desilo, da vidimo da nas ima dosta, da možemo svi da igramo, ali i da nas opomene da utakmice ne smiju da prolaze pored nas, kao ona u Turu", zaključio je Kolaković.

Bonus video: