Muković eliminisan

“Muković je eliminisan sudijskom krađom, to u životu nijesam doživio”, kazao je trener reprezentacije Predrag Lekić agenciji MINA.
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2011. 01:18h

Crnogorski kik bokser Damir Muković nije uspio da se plasira u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Skoplju, u disciplini lou kik.

Muković je sinoć u osmini finala kategorije do 71 kilogram poražen na poene od Marija Markovića iz Bosne i Hercegovine.

On je prekjuče u u šesnaestini finala, odlukom sudija na poene, pobijedio Mađara Ferenca Vasonjija.

“Muković je eliminisan sudijskom krađom, to u životu nijesam doživio. Naš borac je bio mnogo bolji u drugoj i trećoj rundi, a u trećem dijelu meča je rivala slao na pod. To samo sudija nije vidio, dozvolio je Markoviću, koji nije mogao da nastavi, da odmara i popravlja kacigu do kraja. Bruka!”, kazao je trener reprezentacije Predrag Lekić agenciji MINA.

Plasmanom u polufinale bronzanu medalju obezbijedio je Emil Nurković, u disciplini lou kik.

Nurković je juče u četvrtfinalnom meču, kategorije do 54 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Francuza Sedrika Kustosa.

Naredni rival biće mu Rus Astemir Borsov, koji je u četvrtfinalu eliminisao Aleksandra Đorđevića iz Srbije.

Plasman među osam najboljih nije uspio da izbori Marko Nikolić koji je u kategoriji do 67 kilograma poražen od Rusa Šamila Abdulmedžhidova. Ruski borac je zvanični prvak svijeta i po mnogima jedan od najboljih takmičara šampionata.

U četvrtfinale juče su se plasirali Milan Jovanović i Lazar Đikanović, u disciplini K1. Jovanović je u osmini finala kategorije do 67 kilograma prekidom u drugoj rundi, nakon tri brojanja, pobijedio Slovenca Bojana Kujaveca.

Njegov naredni rival biće Kazahstanac Aset Taiganov, koji je u osmini finala eliminisao Austrijanca Andreasa Otea.

Đikanović je plasman među osam najboljih u kategoriji do 63,5 kilograma izborio pobjedom na poene protiv Irmeka Mahmetova iz Kazahstana.

U meču za medalju očekuje ga Koreanac Hjun Vu Ju, koji je danas bio bolji od Ahmada Gamala iz Egipta.

U disciplini lou kik, nastup na šampionatu u osmini finala završili su Remzija Dacić i Boban Krušić.

Dacić je u kategoriji do 63,5 kilograma na poene poražen od naturalizovanog Šveđanina Farzada Rangraziana, dok je Kumar Žalijev iz Kirgistana na poene bio bolji od Krušića u kategoriji do 75 kilograma.

Krušić je prekjuče u šesnaestini finala eliminisao Novozelanđanina Breda Soua.

“Zadovoljan sam postignutim drugog takmičarskog dana. Imamo jednog polufinalistu i dvojicu boraca koji su među osam najboljih. Naši borci su pobijedili odlične rivale, a i oni koji su gubili pokazali su zavidan kvalitet. Žrijeb nam ponovo nije bio naklonjen. Imamo jednu, a nadam se da će biti još neka medalja”, rekao je Lekić.

Bonus video: