MOŽE DA KORISTI

Kako da se savršeno našminkate

Njegom i šminkom očiju možemo mnogo postići. Važno je u prvom redu ispravno njegovati dio oko očiju, koji je siromašan žlijezdama lojnicama pa se vrlo lako isuši koža i stvaraju sitne borice.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2011. 19:28h

Tri su prirodna nasljedna faktora važna u procjeni ljepote očiju.

Dimenzija

Velike oči su privlačnije od malih, ali treba istaknuti da ima vrlo malo zaista malih očiju.

Razmaknutost očiju

Što su oči razmaknutije, to su ljepše , ali ako oči nijesu takve, taj se nedostatak šminkom može ispraviti.

Trepavice

Što su trepavice duže i gušće, to su oči ljepše . I taj nedostatak možemo ukloniti dobro odabranim vještačkim trepavicama.

Njegom i šminkom očiju možemo mnogo postići. Važno je u prvom redu ispravno njegovati dio oko očiju, koji je siromašan žlijezdama lojnicama pa se vrlo lako isuši koža i stvaraju sitne borice. Da bi se tome izbjeglo, potrebno je svakog dana lagano utapkati specijalnu kremu oko očiju, počinjući s spoljašnje strane oka prema nosu.

Šminkanje očiju počinje i tekućim puderom, koji se ravnomjerno rasporedi po cijelom licu pa i po kapku. Za one koji upotrebljavaju sjenke za oči u obliku praha preporučuje se oko prepudrati najprije puderom za lice u prahu, pa tek tada nanijeti sjenke. Tako će se šminka mnogo bolje držati i neće se razmazati.

Sjenke

Sjenka u obliku kreme

Ona se nanosi se prstom, a prikladna je za suvu kožu. Ne preporučuje se za spuštene i izborane kapke, gdje se taloži u pregibe i ne izgleda lijepo .

Sjenka u obliku pudera

Nanosi se mekom četkicom. Vrlo se lijepo razmazuje i cijelog dana ostane nepromijenjeno. Ne preporučuje se osobama koje nose kontaktna sočiva ili imaju vrlo osjetljive oči, jer malo pudera pri nanošenju vrlo lako padne u oko, što ga mnogo iritira.

Tečna sijenka

Najtrajnije je i najotpornije protiv svih vremenskih utIcaja, tako da se preporučuje čak za kupanje u vrijeme toplih ljetnih dana.

Olovke za šminkanje

Nanose se prstom kao sjenka ili se namaže tanka crta kojoj se konture zatim četkicom lagano razmažu, tako da dobiju mekane prelaze. Boje sjenki za oči biraju se prema boji očiju, ali moraju odgovarati i boji tena i kose, ili s haljinom. Ljeti će se, uz preplanuli ten, nositi svjetlije, sjajne boje koje će dati svježinu tamnom tenu, a zimi će se birati toplije neutralne nijanse.

Tuš za oči

Tuš za oči dugo vremena nije bio upotrebljavan, međutim, ponovo se pojavio na tržištu. Na oko se nanosi kao tanka crtica uz sam ivicu trepavica i najčešće se slaže bojom sjenki. Crni tuš izgleda neprirodno, osim na izrazitim crnkama. Stoga odaberite sivu, smeđu ili tamnoplavu boju. Uz malo truda može se tuš nanijeti kao male tačkice između trepavica, što djeluje vrlo prirodno.

Preporučujemo za Vas