"Lokalni vampir" i prave američke kokice otvaraju Cineplexx

Na repertoaru će biti “Tri musketara”, “Tintin” i dokumentarni film “Čudesno putovanje jedne kornjače”
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2011. 18:09h

Prvi put u Podgorici, ali i u Crnoj Gori, ljubitelji filma će moći da uživaju u izuzutno visokom kvalitetu zvuka i slike, kao i u 3D filmovima, saopšteno je na konferenciji u šoping molu Delta siti, gdje će ovaj bioskop zamijeniti dosadašnji Ster.

Svečano otvaranje biće održano 10. novembra, prikazivanjem filma reditelja Branka Baletića, “Lokalni vampir”.

“Sve što Cineplexx radi je dobro, mnogi misle da je profit u pitanju, ali nije. Mi imamo zajednički zadatak, bitka za povratak ljudi u bioskope. Lokalni vampir je već prikazan na tri, četri festivala i projekcija je uvijek bila niskog kvaliteta slike, a o tonu da ne govorimo. Ovo je dokaz da možemo da pravimo filmove za potrebe van našeg govornog područja”, rekao je povodom premijere Branko Baletić. Osim crnogorskog reditelja, javnosti su se obratili PR Delta sitija Dragan Perišić i Igor Stanković iz distributerske kuće MegaCom Film.

Stižu i prave američke kokice

U vlasništu podgoričkog Cineplexxa trenutno je šest digitalnih projektora, što je za jedan manje od broja u svim bioskopima Srbije, saopštio je Stanković. Cinepelxx, najavio je, osim digitalizacije, priprema brojna iznenađenja, neka od njih su zadržavanje istih cijena karata, najjeftinije karte za 3D filmove u regionu, famili i bonus karte. Tu su i “prave američke kokice”, kojima je Stanković posvetio dobar dio svog izlaganja.

“Puno toga će se promijeniti, ulaz u sale će biti drugačiji, a ono što svi jako vole u bioskopu, a to su kokice, biće sigurno prave američke, od najvećeg proizvođača na svijetu i najboljeg kukuruza kokičara”, kazao je, između ostalog, novinarima.

Kao u evropskim bioskopima

Pored holivudskih blokbastera, prikazivaće se najnoviji evropski filmovi, umjetnički filmovi sa prestižnih festivala širom svijeta, kao i direktni satelitski prenosi koncerata iz njujorške opere “Metropoliten”, baletske predstave iz moskovskog Boljšoj teatra i razni sportski događaji, a najavljene su i premijere sa crvenim tepihom.

"Neće biti klasičnog repartoara, neće se prikazivati samo hitovi, već i evropski filmovi”

Perišić je izrazio zadovoljstvo kao ljubitelj filma:

“Neće biti razlike između ovog bioskopa i bilo kog evropskog. Ono što me posebno raduje je što neće biti klasičnog repartoara, neće se prikazivati samo hitovi, već i evropski filmovi”.

Na repertoaru 3D filmova od 10. novembra su “Konan”, “Tri musketara”, “Tintin” i dokumentarni film “Čudesno putovanje jedne kornjače”.

Bonus video: