Borović: Službenica falsifikovala zabilješku da bi oštetila Kuljaču

Glavni pretres je prekinut u 11 časova, a biće nastavljne u 14 časova, zbog poštovanja odluke o tročasovnoj obustavi rada u Višem sudu u Podgorici
59 pregleda 0 komentar(a)
Borivoje Borović, Foto: Arhiva Vijesti
Borivoje Borović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.10.2011. 11:09h

Advokat Borivoje Borović, branilac bivšeg predsjednika Opštine Budva Rajka Kuljače, smatra da je službena zabilješka Miroslave Kunić, zaposlena u sektoru za javne nabavke Opštine, a koja je danas pročitana u nastavku dokaznog postupka u procesu "Zavala", zapravo falsifikat.

Sudija Valentina Pavličić pročitala je u Višem sudu, službenu zabilješku u kojoj je Kunić navela da je upozorila Kuljaču, da nije u skladu sa zakonom o javnim nabavkama da se šoping metodom dodijeli posao izrade urbanizacije poluostrva Zavala, već da postupak treba da ide na tender.

"Ovdje se radi o falsifikatu. Službena zabilješka nigdje nije evidentirana u Opštini Budva i nema dokaza da je zavedena u arhivi. Smatram i predlažem da ovaj dokaz treba izdvojiti iz spisa predmeta, jer nije zavedena protokolarno. Miroslava Kunić je kršila zakon o javnim nabavkama. Podnosim krivičnu prijavu protiv Kunić zbog falsifikata i davanja lažnog iskaza na glavnom pretresu", kazao je advokat Borović.

On smatra da je službena zabilješka napisana nakon pokretanja krivičnog postupka.

Glavni pretres je prekinut u 11 časova, a biće nastavljne u 14 časova, zbog poštovanja odluke o tročasovnoj obustavi rada u Višem sudu u Podgorici.

Bonus video: