Ko ne želi da riješi slučaj paljenja vozila "Vijesti" ?

Direktor policije je ponovio da tužilaštvo još nije odredilo kvalifikaciju krivičnog djela, iako je Vrhovna tužiteljka ranije to demantovala
56 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Savo Prelević
Veselin Veljović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.10.2011. 09:21h

Direktor Uprave policije Veselin Veljović i dalje tvrdi da tužilaštvo još nije kvalifikovalo krivično djelo u tri ljetošnja slučaja paljenja automobila “Vijesti”, pojašnjavajući da se u prvom napadu na imovinu lista, navodno, čeka da nadležni iz “Vijesti” podnesu akt o procjeni štete.

Veljović je ovakvu informaciju dostavio prije desetak dana Upravi za antikorupcijsku inicijativu, a izvještaj će danas biti prezentovan na sjednici Nacionalne komisije, gdje će biti zanimljivo da se čuju pojašnjenja direktora policije ali i Vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić o tome je li ili nije određena kvalifikacija krivičnog djela u tom predmetu.

Direktor policije je u toj informaciji ponovio da tužilaštvo još nije odredilo kvalifikaciju krivičnog djela, koje bi se gonilo po službenoj dužnosti.

On je naveo da u prvom napadu na imovinu lista, kada su u noći između 13. i 14. jula na parkingu zgrade Bulevara revolucije zapaljena dva atomobila, tužilac još nije kvalifikovao krivično djelo jer nadležni u “Vijestima” nijesu “dostavili akt o visini materijalne štete”.

“U konsultacijama sa zamjenikom tužioca, konstatovano je da će se vjerovatno naknadno angažovati sudski vještak radi procjene štete na vozilima, pošto od visine stvarno utvrđene materijalne štete zavisi i kvalifikacija krivičnog djela”, napisao je mr Veljović u podnesku.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: