Muković i Krušić u osmini finala

"Krenulo je odlično. Oba naša borca su bila ubjedljiva i zasluženo su slavili", kazao je trener crnogorske selekcije Predrag Lekić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2011. 17:09h

Svjetsko prvenstvo u kik-boksu krenulo je pobjedama za borce crnogorske reprezentacije. Čast da u Skoplju prvi uđe u ring na Svjetskog prvenstva u disciplini lou-kik, na ringu 1, pripala je Damiru Mukoviću. On je uspješno u kategoriji do 71 kilogram prešao prvu prepreku, pobjedom nad Mađarom Ferencom Vasonijem. U Mukovićevoj kategoriji je prijavljeno 20 boraca, baš kao i u kategorjji do 75 kilograma, u kojoj je sat kasnije Boban Kruščić nadvisio Novozelađnanina Breda Soa.

"Krenulo je odlično. Oba naša borca su bila ubjedljiva i zasluženo su slavili. A žrijeb nije bio naklonjen, pošto su Muković i Kruščić boksovali u pretkolu, što znači da će do medalje morati da imaju borbu više. U kategorijama u kojima su naši reprezentativci bili povlašćeni i ne nastupaju u pretkolu, za rivale su dobili vrhunske borce. To naročito važi za našeg najiskusnijeg borca, Marka Nikolića koji će se sastati sa svjetskim šampionom iz Vilaha, Rusom Šamilom Abdulmedžidovim u kategorii do 67 kilograma lou-kika", kazao je trener crnogorske selekcije Predrag Lekić.

Ukoliko ne dođe do promjena, naši reprezentativci će u ring danas. Muković protiv Bosanca Marija Markovića, a Kruščić sa Kirgistancem Kumarom Šalijevim.

Remzija Dacić se u kategoriji do 63,5 kilograma sastaje sa boljim iz meča između Njemca Janika Kerna i Farzada Rangraziana iz Švedske. Najlakši žrijeb u lou-kiku imao je Emil Nurković, pošto se u kategoriji do 54 kilograma prijavilo svega sedam boraca. U slučaju pobjede nad Francuzom Sedrikom Kustom, Nurković će izboriti polufinale i samim tim bronzanu medalju.

U kategoriji do 63,5 kilograma K1 prijavilo se 17 boraca, a rival našem Lazaru Đikanoviću je Kazahstanac Irmek Mahmetov. Konkurencija je još jača u K1 do 67 kilograma u kojoj će Milanu Jovanoviću rival biti Slovenac Bojan Kujavec. U toj kategotiji žrijebano je 20 boraca.

Bonus video: