Džudo: Pet boraca, dvije pobjede

Danilo Pantić i Dimitrije Vukotić na tatami će izaći sjutra
61 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Www.eju.net
Nikola Gušić, Foto: Www.eju.net
Ažurirano: 27.04.2018. 13:24h

Za razliku od prvog takmičarskog dana na Evropskom džudo prvenstvu, kada je Marko Gušić bio blizu medalji u kategoriji do 66 kilograma, danas je naših pet reprezentativaca zabilježilo tek dvije pobjede.

Prvu je izvojevala Jovana Peković, jedina naša džudistkinja u Tel Avivu, koja je iponom nakon sedam sekundi ekstra runde dobila Emili Sok iz Danske.

Pekovićeva je sjajno krenula i u drugu borbu, povela je na vazari, ali je Holanđanka Kim Poling bila nepremostiva prepreka za sve - preokrenula je iponom i potom je osvojila evropsko zlato u kategoriji do 70 kilograma.

Drugu pobjedu ostvario je Arso Milić u kategoriji do 81 kilogram, i to iponom nakon 47 sekundi u 2. kolu protiv bronzanog sa EP u Kazanju 2016, Šveđanina Robina Pačeka. U drugoj borbi zaustavljen je iponom na 11 sekundi do kraja borbe sa Portugalcem Anrijem Egutidzeom.

U istoj kategorji Srđan Mrvaljević je izgubio na startu od Gruzijca Nugzarija Tatalašvilija.

Nikola Gušić (- 73 kg) je aktuelnom olimpijskom šampionu Fabiju Bazileu odolijevao tačno tri minuta, a u istoj kategoriji je Nikola Gardašević zaustavljen od Moldavca Juliana Peatikovčija.

Sjutra će na tatami i posljednja dva crnogorska reprezentativca. U kategoriji do 90 kilograma Dimitrije Vukotić je slobodan u prvom kolu, a u drugom će se boriti sa Grkom Teodorasom Tselidisom.

U kategoriji do 100 kg, rival Danilu Pantiću biće Austrijanac Aron Fara. Biće to okršaj dvojice juniorskih evropskih prvaka, pošto je Pantić slavio 2015. godine, a Fara godinu kasnije.

Nakon drugog dana šampionata u Izraelu, najuspješniji su reprezentativci Rusije sa po tri zlatne i bronzane medalje.

Marko Gušić juče je nepravedno ostao bez medalje u kategoriji do 66 kilograma.

Bonus video: