Incident nakon pauze u procesu Zavala

Ivanović je "Vijestima" izjavila da je šokirana jer ju je sudija Pavličić izbacila iz kancelarije
207 pregleda 0 komentar(a)
Valentina Pavličić, Foto: Savo Prelević
Valentina Pavličić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.10.2011. 10:42h

Suđenje u procesu Zavala koji je počeo jutros u 9 časova, prekinut je u 11.20 časova, a sudija koja vodi proces Valentina Pavličić dala je pauzu od 20-ak minuta.

Međutim, predstavnica štrajkačkog odbora zaposlenih u sudu Biserka Ivanović je u toj pauzi, nezadovoljna što obustava rada nije počela tačno u 11 časova, ušla u kancelariju sudije Pavličić da protestuje.

Ivanović je "Vijestima" izjavila da je šokirana jer ju je sudija Pavličić izbacila iz kancelarije.

Svi namještenici i zaposleni u Sudu su se tada nalazili u holu Višeg suda zaprijetivši da će ući u veliku sudnicu Višeg suda da blokiraju nastavak suđenja zakazan za 11.45 časova.

Nakon što je delegacija štrajkačkog odbora razgovarala sa predsjednikom Višeg suda, Mušikom Dujovićem, Biserka Ivanović je "Vijestima" kazala da će proces Zavala ipak biti prekinut i da će se poštovati odluka o obustavi rada od 11 do 14 časova.

Sudija Valentina Pavličić je u neformalnom razgovoru sa optuženima i advokatima odbrane kazala da se mora poštovati minimum procesa rada, a da će o incidentu biti sačinjena službena zabilješka.

Ona je objasnila da je proces Zavala ima prioritet u radu nad ostalima, na što je reagovao advokat Zdravko Begović govoreći da i ostali predmeti imaju prioritet, ali se ipak poštuje odluka o obustavi rada i suđenja se odlažu.

Bonus video: