Tanja Bokan srušila neprikosnoveni Kan

„Zadovoljstvo je neopisivo. Dobiti jedan takav klub stvarno je veliki uspjeh“, kaže za “Vijesti” najbolja crnogorska odbojkašica, koja je direktnim as poenom riješila treći set.
132 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Bokan, Foto: Pierre Vieuille
Tanja Bokan, Foto: Pierre Vieuille
Ažurirano: 25.10.2011. 08:28h

Nakon punih 15 godina, odbojkašice Kana poražene su na svom terenu u prvenstvu – dugu tradiciju proteklog vikenda srušio je vicešampion Miluz, u 3. kolu ovogodišnjeg prvenstva Francuske, pobjedom od 3:2 (20:25, 32:30, 25:23, 20:25, 16:14), nakon čak dva sata i 35 minuta igre.

Miluz je do pobjede predvodila crnogorska reprezentativka Tanja Bokan sa 29 poena i bila ubjedljivo najbolji pointer i igrač meča. To je prva pobjeda Miluza protiv kluba koji je dežurni šampion u posljednjih 14 godina (16 titula u posljednjih 17 godina, 15 puta pobjednik Kupa Francuske, šampion Evrope 2002. i 2003. godine…) i čiji su porazi prava rijetkost.

Miluz je, naime, posljednji put savladao Kan (u čijim redovima igra Pljevljakinja Amadea Duraković, ponikla u Rudaru, a igrala je i za Luku Bar) na svom terenu 23. aprila 2008. godine, u prvom meču finala plej-ofa, takođe 3:2 (Kan je, naravno, dobio naredna dva za titulu sa po 3:0).

„Zadovoljstvo je neopisivo. Dobiti jedan takav klub stvarno je veliki uspjeh. Kan je, istina, bio oslabljen za dvije srpske internacionalke, Antonijević i Rašić, i sigurno da je sa njma to druga priča, ali ne treba zaboraviti da su tog dana naši protivnici bili velika imena svjetske odbojke Ćentoni, Rava, Spasojević, Lozančić…“- kaže za “Vijesti” najbolja crnogorska odbojkašica, koja je direktnim as poenom riješila treći set.

Miluz, kojeg u ovoj sezoni očekuje i nastup u Ligi šampiona, u prvom kolu je neočekivao poražen u gostima od slabašnog Veneja 3:2, dok je u drugom, kod kuće, savadao Tervil 3:1.

Da se odlično uklopila u ekipu i da je novom klubu odmah pokazala da je odlično pojačanje, potvrđuje podatak da je Tanja Bokan prvi pointer lige nakon tri kola sa 72 poena, odnosno prosječno 24 po meču.

“Stvarno mi laska to što sam prvi pointer, ali mi je prije svega podstrijek da još napornije radim i da pokušam do kraja sezone da ostanem u vrhu. Inače, u klubu mi je super za sada, jer su me ljudi iz kluba, stručni štab i djevojke super prihvatile. Naravno, drago i to što za imam trenera Magali Magaila, koja mi je zaista velika podrška i uz koju mogu da napredujem. Nadam se da ću biti od velike pomoći svojoj ekipi”, dodala je 23-godišnja Baranka, koja u Miluzu igra na poziciji primača servisa.

Tanja Bokan je ponikla u Luci Bar, za koju je igrala od 2002. do 2006. godine (sa Barankama je 2003. igrale finale Kupa Srbije i Crne Gore), nakon čega se preselila u redove Spartaka, gdje je provela četiri sezone, bila i kapiten ekipe, koja je 2009. godina igrala u finalu plej-ofa Srbije.

U ljeto prošle godine prešla je u redove italijanskog Soverata (tim iz Kalabrije), člana A2 lige, u kojem je bila je prvi poenter ekipe sa 351 poenom, a ukupno 15. pointer u regularnom dijela prvenstva…

Bonus video: