Koliko je koštao kolegijum Uprave policije u podnožju Sinjajevine

Veljović je krajem septembra negodovao zbog interesovanje novinara ko će da plati ceh i pitanja zašto je baš na “Imanju Rakočević” organizovao kolegijum
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2011. 07:49h

Sve su prilike da će ostati tajna koliko je koštao boravak 70 službenika Uprave policije na ranču “Imanje Rakočević” i da li je i na koji način plaćen ceh održavanja posljednjeg kolegijuma vrha crnogorske policije.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Veselin Veljović nije odgovorio “Vijestima” da li je boravak plaćen ili je policija čašćena kada je 28. septembra održao prošireni kolegijum sa svojim saradnicima na ranču čiji je vlasnik kontroverzni službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Vlatko Rakočević, dugogodišnji šef mojkovačke tajne službe.

Rakočević je pominjan da je, navodno, učestvovao u nezakonitim radnjama o kojima se čuje na snimku sa svadbe Rožajca Safeta Kalića, zbog čega je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) u junu prošle godine tražila da se ispita njegovo učešće, ali i da se saopšti odakle Rakočeviću novac za izgradnju velelepnog ranča kod Mojkovca.

I “Vijesti” su u februaru ove godine tražile od novog šefa ANB-a Vladana Jokovića da dostavi podatke o primanjima svog službenika Rakočevića, ali su ostale uskraćene za odgovor i od njega, ali i od samog Rakočevića koji se u Mojkovcu, ali i službama bezbjednosti Crne Gore, pominje kao, navodno, jedan od ključnih ljudi uključenih u proizvodnju lažnih brendova cigareta i njihov šverc u fabrici “Tara” u Mojkovcu.

Veljović je krajem septembra press konferenciji kazao da je Rakočević “besprekoran” i da nema razloga da sumnja u to. On je negodovao zbog interesovanje novinara ko će da plati ceh i pitanja zašto je baš na “Imanju Rakočević” organizovao kolegijum.

Veljović je tri dana nakon kolegijuma u podnožju Sinjajevine, najavio da će se “Tim za logistiku” pobrinuti za “eventualne” troškove boravka na ranču, a “Vijesti” su ga početkom prošle sedmice pitale o kakvom se “timu za logistiku” radi jer takav tim ne postoji u organizacionoj strukturi Uprave policije. On nije odgovorio.

Imanje Rakočević

Nije odgovorio ni ko radi u fantomskom “timu za logistiku”, ko je šef tog tima, čime se tim bavi, koje su mu nadležnosti i u okviru koje organizacione jedinice (ili samostalno) funkcioniše. Bez odgovora je ostalo i pitanje da li to što je rekao da ako “eventualno” bude troškova, znači da postoji mogućnost da je 70 policajaca na “Imanju” boravilo džabe, to jest o trošku Vlatka Rakočevića.

Veljović, uprkos tome što je rekao da je praksa, koju je on uveo, da se kolegijumi svaki put održavaju u drugom gradu nije odgovorio koliko su ta okupljanja van prostorija Uprave policije do sada koštala, ko je to plaćao i u kojim objektima su održavana.

Nije odgovorio ni da li su negdje boravili besplatno i od koga su bili čašćeni. On nije odgovorio ni kako se bira i ko određuje u čijim ugostiteljskim objektima će se održavati takve vrste kolegijuma i da li je transparentno tražena najbolja i eventualno najjeftinija ponuda.

Galerija

Bonus video: